Sørnett

Arbeidet har gitt resultater

Irland-trening: Sean McDermott under en tidligere U19-samling. Foto: Privat.

Irland-trening: Sean McDermott under en tidligere U19-samling. Foto: Privat.

Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott er nominert til kåringen av beste spiller for Irlands U19-landslag i 2012.

Publisert:

- Det er veldig gøy å bli nominert, og det var ikke noe jeg forventet. Formen har vært stabil i det siste, så det er kanskje derfor jeg har blitt nominert, sier Sean McDermott selvsikkert.

Arbeidet 19-åringen fra Vågsbygd har lagt ned i løpet av året, har gitt resultater. Etter en rekke gode kamper for både Arsenals reserve- og akademilag, Sandnes Ulf og Irlands U19-landslag, har unggutten blitt nominert til beste internasjonale U19-spiller i 2012 av det irske fotballforbundet.

Irsk far

[img77457_2RM]

McDermotts far er irsk, mens moren er norskamerikansk. Dette gjorde at Sean McDermott hadde valget mellom å representere farens eller sitt eget hjemland. Som 14-åring var han i samtaler med Norges U15-landslag, men valgte bort den røde drakta til fordel for trekløverne.

Tre nominerte

Norsk-iren har siden han var 15 år representert Irland gjennom en rekke U-landslagskamper. I 2011/12-sesongen ble det syv U19-kamper med flagget på brystet for unggutten, og i starten av februar reiser han tilbake til Dublin. 3. februar faller dommen, og fjorårets beste internasjonale U19-spiller skal kåres.

- Vi er tre stykker som er nominert, men jeg vet ikke hvem de to andre er. Hele laget har prestert bra, og flere av spillerne spiller i Premier League og Championship, opplyser McDermott.

Prøvespilte for flere storklubber

Kristiansanderen startet karrieren hos Våg FK, og vekket fort oppmerksomhet hos større klubber. Som 15-åring var han på prøvespill hos de engelske storklubbene Reading, Tottenham, Manchester United og Arsenal. Han endte opp med å signere for sistnevnte, et valg han ikke har angret på.

- Jeg bestemte meg tidlig for at det var Arsenal jeg ville gå til. I løpet av perioden i London lærte jeg masse og utviklet meg veldig mye som både person og fotballspiller, sier Sandnes Ulf-keeperen.

- God sjanse til å bli førstekeeper

McDermott fullførte overgangen fra Våg FK til Arsenal som 16-åring, og tilbragte tre år i den engelske hovedstaden. Han signerte i 2010 en proffkontrakt med storklubben, og var også på utlån i Leeds én måned våren 2012.

Sommeren 2012 ble keepertalentet fristilt fra kontrakten med Arsenal, og til tross for interesse fra Leeds og flere andre utenlandske klubber, valgte han å signere for den nyopprykkede tippeligaklubben Sandnes Ulf.

- Jeg følte at Sandnes Ulf passet meg bra, og jeg hadde en god sjanse til å bli førstekeeper, begrunner McDermott overgangen med.

Imponerte stort

Etter å ha danket ut førstekeeper Aslak Falch fra Sandnes Ulfs startellever, har kristiansanderen imponert stort for de himmelblå. Han fikk sin debut mot Rosenborg i oktober, og ble etter det tatt inn i varmen av hovedtrener Asle Andersen.

[img77457_3RS]

Sandnes Ulfs keepertrener, Kjell-Petter Schou Andreassen, forteller om en positiv utvikling etter at McDermott ankom klubben.

- Sean slet med skader i starten, men han trente seg hardt opp igjen - og kom seg inn i gruppen. Han presterte bra forrige sesong, og han stod i mål med en selvsikkerhet som er uvanlig for en 19 år gammel gutt, sier en imponert Schou Andreassen på telefon til Sørnett.

Høyt på VGs spillerbørs

Keepertalentet fikk med seg seks tippeligakamper av høstsesongen, og spilte til karakteren 5.33 på VGs spillerbørs. Dette plasserte han på delt 22. plass på listen over de best presterende tippeligaspillerne i 2012.

#keeperVis flere

#målvaktVis flere

#McDermottVis flere

#SandnesVis flere