Sørnett

Årst og Strømstad på Tippeligaen Allstars

GOD STEMNING i Sørlandshallen. Fredrik Strømstad sittende på ball med Ole Martin Årst liggende til høyre for seg. FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

GOD STEMNING i Sørlandshallen. Fredrik Strømstad sittende på ball med Ole Martin Årst liggende til høyre for seg. FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

Torsdag kveld spilles det testemonialkamp på Lerkendal for Rosenborgs Roar Strand som avslutter en lang karriere med 16 mesterskapsgull siden han kom til klubben i 1989. Han har plukket ut en bruttotropp på 20 spillere, hvor både Starts Ole Martin Årst og Fredrik Strømstad har fått plass

Publisert:

 

På dagens trening i Sørlandshallen var det god stemning med latter, konkurranser og enkle øvelser, noe som tydet på at sesongen er over. Sentralt på feltet med fløyta i munnen står Start-trener Knut Tørum, og han synes det er gøy at det er med to spillere fra Start som skal spille torsdagens kamp

-          Ja, det er vel et bilde på at Start har hatt profiler i Tippeligaen i over lang tid, og de har vært med og skapt mye de siste årene og. De har vært med lenge, da spesielt Ole Martin. Og Fredrik er navn som passer inn i troppen her.

 

 Roar Strands beskrivelse av Årst

Ole Martin Årst er også glad for å få delta på denne spesielle kampen som ikke akkurat skjer hver dag. Roar Strand har beskrevet Start spilleren på rbk.no slik:

- Vi har spilt mange kamper mot hverandre opp gjennom årene. En veldig fin type og en god fotballspiller.

 Ringreven fra nord er selvskreven etter alle årene han har hatt bak seg i Tippeligaen og beskriver selv på en god måte hvordan det faktisk var å bli tatt ut.

-          Nei, det er veldig gøy! Det er en ære. Det er jo en stor mann med en viktig karriere bak seg som man skal hedre og ære, så det blir gøy.

Hvilken betydning har en slik kamp?

-          Det er morsomt og ikke minst en måte å ære Roar for en fantastisk karriere. Så jeg tror alle spillerne som er med der føler det sånn og det skal markeres ordentlig, jah, en mann som har vunnet så mye og har gjort så mye for norsk fotball.

 

Tippeligaen Allstars

De som starter kampen på torsdagen ble i dag tatt ut etter å ha blitt stemt frem av Adresseavisens lesere. Ole Martin var veldig spent da jeg viste han listen over laget som også kalles “Tippeligaen Allstars”

Keeper:

Arni Gautur Arason (Odd)

Forsvar:

Freddy dos Santos (VIF) Miika Koppinen (TIL) Frode Kippe (Lillestrøm) Andreas Nordvik (VIF)

Midtbane:

Jan Gunnar Solli (Brann) Kristofer Hæstad (VIF) Veigar Pall Gunnarsson (Stabæk) Magne Hoseth (Molde)

Angrep:

Ole Martin Årst (Start) Erik Huseklepp (Brann)  

Innbyttere

Jon Knudsen, Tom Høgli, Morten Fevang, Jon Inge Høiland, Daniel Berg Hestad, Espen Søgård, Fredrik Strømstad, Erik Nevland og Tor Hogne Aarøy.

[img27550_2RM]

Årst og Tørums meninger om laguttaket

Det lyste også i øynene hos Knut Tørum da jeg viste han laget som skal ut i dyst fra start av.

- Ole Martin på topp sammen med Huseklepp og en veldig solid midtbane. Et back-ledd som ehhh, jeg tror du kunne plukket ut et bedre back-ledd om du kunne velge fritt i Tippeligaen. Men av spillere som har vært her lenge, hvis du tar vekk Andreas Nordvik da, som har vært en av kompisene til Roar i Rosenborg, så det er et veldig sterkt lag de har plukket ut. Og det som sikkert har vært litt av meningen er at det er spillere som har relasjoner som han har møtt som både med-og motspiller i Tippeligaen i flere år. Så det her ser veldig spennende ut.

Er dette et lag du kunne tenkt deg å trene?

 -  Ja er du gal! Dette her hadde vært et kjempespennende lag og hatt fingrene i!

 Hvilke spillere ville du helst hatt da?

- Ole Martin og Fredrik, sier Tørum med et lurt smil om munnen

 

Årst smilte også bredt da han fikk vite at han skal starte kampen fra da dommeren blåser i gang første omgang

- Ja, med første øyekast ser det jo veldig bra ut. Absolutt! Dette kan bli spennende

På topp med Huseklepp ?

  - Jah, det tror jeg kan bli fint. Jeg tror vi utfyller hverandre utrolig bra. Det blir gøy. Fredrik på benken jah, han må vi få inn etter hvert, ler Ole Martin.

Tror du på seier da?

 - "Øøøøh, jah. Jeg tror faktisk det. Når jeg ser det laget der, så er det mye vilje og gode spillere, så vi ska la Rosenborg få kjørt seg!"