Sørnett

Baseball, grillmat, musikk og sol

Stavanger-spilleren stuper mot tredje base (FOTO: H.Edvardsen)

Stavanger-spilleren stuper mot tredje base (FOTO: H.Edvardsen)

- Det er alltid sol når vi arrangerer turnering, smiler en fornøyd Magne Østhus.

Publisert:

På lørdag kunne nemlig Østhus og resten av Kristiansand Suns invitere publikum og tilreisende lag til Dønnestad, der årets Kristiansand Baseball Open (KBO) gikk av stabelen. Turneringen er blitt et pinsetradisjon for klubben, og både spillere og deltakere koste seg med baseball, grillmat, musikk og sol.

I vekst

I år kunne Suns ønske senior-lag fra Bærum og Stavanger velkommen til Dønnestad. samt flere spillere fra Bergen som ble plassert blant Suns, Stavanger og ØHIL Bærum Royals. I tillegg til seniorlagene var det også påmeldt to Little League-lag (LL), med spillere fra alderen ni til tolv år. Ifølge Østhus var det i alt rundt 100 påmeldte spillere til helgens turnering.Årets KBO er den fjerde i rekken, og Østhus kunne fortelle om en idrett og en klubb som er i stadig vekst.

- Når vi startet dette i 2006 var vi fire spillere. I dag har Kristiansand Suns 25 seniorspillere, og 20 LL-spillere. Med støttemedlemmer er vi kanskje rundt 60-65 stykker.

[img89938_2RM]

Drømmer om ny storstueIdrettsanlegget på Dønnestad ble i utgangspunktet brukt som treningsbaner for Start og Donns damelag, men fra 2009 har den også vært Suns faste treningsbane i sommerhalvåret. I dag består baseball-delen av anlegget stort sett av det aller mest nødvendige for å avholde en baseballkamp, men i fremtiden kan Dønnestad bli en av de flotteste baseballbanene i Norge.

- Vi er i en søkeprosess, men vi mangler fortsatt noen hundretusener. Kommunen har imidlertid kommet med lovnader om støtte til prosjektet, og vil gi oss midler alt etter hvor mye vi selv klarer å få inn i klubbkassen, avslutter Østhus.

[faktaboks]