Sørnett

Beholder dagens åpningstider for barnehagene

Oppvekstsstyret gikk tilbake på vedtaket sitt om kutt i åpningstiden for barnehagene i Kristiansand. Foto: Lotte Størksen

Oppvekstsstyret gikk tilbake på vedtaket sitt om kutt i åpningstiden for barnehagene i Kristiansand. Foto: Lotte Størksen

Kristiansand oppvekststyre snur i saken om å kutte åpningstidene til de kommunale barnehagene.

Publisert:

Leder for oppvekststyret, Lillian Frigstad (KrF), tok på eget initiativ opp saken på nytt. Resultatet ble at oppvekststyret endret mening om hvorvidt de ønsket å kutte i barnehagetilbudet i Kristiansand.

– Jeg opplevde at det vedtaket vi tok på forrige møte ikke var godt nok forberedt. Derfor ønsket jeg å ta opp saken på nytt, sier Lillian Frigstad til Sørnett.

KrF ønsker å begrense åpningstiden med en halv time hver dag, men stemte likevel sist møte for Høyres forslag om å begrense åpningstiden med en timehver dag, og sette en grense på 40 timer i uken for barn i barnehagen. Lillian Frigstad forteller til Sørnett at KrF fremdeles ønsker å jobbe for å kutte barnehagetiden med 30 minutter hver dag.

Frp og Høyre snudde helt i saken og stemte for å beholde åpningstidene slik de er i dag. Ap er de eneste som under hele prosessen har ønsket å beholde dagens åpningstider.

Vedtaket om at det ikke skulle innføres begrensninger på åpningstidene i barnehagene gikk gjennom med seks mot tre stemmer på møtet. Det ble vedtatt at saken skulle sendes over til formannskapet for videre behandling, samt at administrasjonen skal utrede tematikken omkring åpningstider i barnehagen.

– Jeg må si jeg har en flau smak i munnen i dag. Man kan se det som en styrke at politikere snur og gjør om på ting. Men forrige uke gjorde vi et vedtak vi ikke ante konsekvensene av, sier Espen Saga (H) til Fædrelandsvennen.