Sørnett

Ber folk passe på båtene sine

Politiloggen: Det er meldt om en rekke småbåter drivende langs sørlandskysten.

Publisert:

Agder Politidistrikt meldte søndag ettermiddag at det var rapportert om flere småbåter drivende langs sørlandskysten. Leder ved operasjonssentralen, Bård Austad, skulle helst vært disse oppdragene foruten.

– Vi bruker unødvendig mye ressurser på sånne saker, fordi det er et dårlig system på eierskap av båter. Første blir å finne ut om de tomme båtene ikke har fått noen mann over bord. Deretter må vi finne eieren, sier han.

Nå er det meldt uvær. Det kan bety en usikker fremtid for mange båter.

– Vi skal ikke skjære alle over en kam, men generelt skulle folk vært flinkere til å passe på båtene sine. Vi får mange meldinger fra publikum om småbåter som driver eller at fortøyningen er i ferd med å slite, forteller han.

Under ser du helgens politilogg.

Lørdag

Klokken 00:38: En person pågrepet i Markensgate. Vedkommende blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann og drikking på offentlig sted.

Klokken 00:42: Politiet sjekker en Mercedes Sprinter som oppfattes mistenkelig i Kuholmsveien. Patruljen opplyser at alt er ok.

Klokken 01:17: Melding om en beruset person i Elvegata, som sparker i dører og oppfører seg truende. Patruljen innbringer en person, vedkommende anmeldes for besittelse av litt hasj. Ikke avdekket skader i området hvor mistenkte hadde gått.

Klokken 01:25: En beruset person innbringes fra Vestre Strandgate. Anmeldes for ordensforstyrrelser og for å nekte å oppgi personalia.

Klokken 01:32: UP har avviklet promillekontroll på Vågsbygdveien - en bilfører anmeldes for kjøring i påvirket tilstand.

Klokken 01:34: Klage på høy musikk på Kokleheia, politiet demper musikken.

Klokken 09:11: Innbrudd i bod i Lauvåsen,Kristiansand. Melder ser gjerningsmannen løpe fra stedet. Politiet søker i området.

Klokken 13:09: Melder at det har vært innbrudd i en båt i Bertesbukta, Kristiansand. Uvisst hva som er borttatt..

Klokken 15:10: Tyveri fra Valhalla omsorgssenter. En person som utgav seg for å være jobbsøker borttok mobiltelefon og håndveske.

Klokken 20:26: Fører anmeldt for kjæring uten gyldig førerkort i Kristiansand sentrum.

Klokken 21:00: Tveit, Kristiansand. Brann i lagerbygg. Kraftig røykutvikling. Nødetatene til stedet.

Klokken 23:01: Bil stoppet på riksvei 9  i Krisiansand, hvor fører er mistenkt for promillekjøring.

Søndag

Klokken 00:35: Politiet har bortvist tre polakker fra sentrum. De har vært i krangel med dørverter.

Klokken 00:50: En person bortvist fra Kristiansand sentrum på grunn av ordensforstyrrelser.

Klokken 00:55: En kvinne har slått til en dørvakt i bakhodet, forholdet vil bli anmeldt. Politiet kjenner kvinnens identitet.

Klokken 01:15: Dørvaktene på Kick Malt og Mat har stoppet en 17 år gammel jente med falsk legitimasjon. Forholdet anmeldes.

Klokken 02:39: Melding om at en person er slått ned i Vestre Strandgate. Fornærmede kjørt til legevakten for sjekk. Forholdet vil bli anmeldt.

Klokken 02:40: Politiet innbringer en person fra Vestre Strandgate, anmeldes for ordensforstyrrelser.

Klokken 03:00: Melding om en beruset mann i Baneheitunnelen. Patruljen påtraff ham på Lundsbroen og overlot ham til taxinæringen.

Klokken 10-11: Promillekontroll avholdt i Vågsbygd Ringvei. 65 kontrollerte og ingen reaksjoner.

Klokken 11:20: Innbrudd i garasje i Slettheiveien 41. Borttatt MC kjennetegn PV4621.

Klokken 12:07: Knust rute på personbil ved kai 2 i Kristiansand.

Klokken 14:45: Tyveri fra bil i Eventyrveien i Kristiansand. Tyven oppdaget av bileier og forsvant i annen bil.

Klokken 15:00: Det har i dag vært meldt om en rekke småbåter som "driver rundt" langs kysten av politidistriktet. Båteiere bes kontrollere sine båter.

Mandag

Klokken 07:00: Dalane, Trafikkulykke, enslig bil inn i lyktestolpe. Ambulanse og politi på vei. Kan bli noe kø. Enslig bil ut av veien. Fører blir med til legevakt for sjekk. Brannvesen dimittert fra stedet. Ikke trafikale problemer.