Sørnett

Beste arbeidsmiljøet i Kristiansand

Kristiansand kommunes arbeidsmiljøpris 2011 ble i dag utdelt til Løkkeveien bofellesskap.

Publisert:

Ordfører Arvid Grundekjøn deltok på dagens utdeling, og roste de nominerte med deres gode innsats for arbeidsmiljøet. Gjennom mye strukturert og kontinuerlig godt arbeid har de til tross for utfordringer fått til store forbedringer. Det er blant annet sykefraværet som har forbedret seg gjennom forebyggende arbeid. Men det var bare én vinner, og det ble Løkkeveien bofellesskap som stakk av med prisen og de 50 000 premiekronene. De fikk hard motstand fra både Alternative skoletilbud og Kvadraturen øst omsorgstjeneste/nattjenesten.

Trening og restaurantbesøk ga arbeidspris

Løkkeveien bofellesskap ble kåret til vinner av juryen som består av hovedarbeidsmiljøutvalget. Grunnen til at de vant, var at de oppfylte alle kriteriene som var satt opp for prisen. De har hatt et godt samarbeid med verneombud og tillitsvalgte. Deres ansatte er godt informert om sikkerhets- og kvalitetsrutiner og aktuelle arbeidsmiljøtiltak, og de har gjennomført en rekke trivselsfremmende tiltak. Disse tiltakene inneholder blant trening, diverse kurs og en felles kveld ute på restaurant. I tillegg kan de dokumentere systematisk HMS-arbeid.

Fornøyde beboere og ansatte

Etter å ha mottatt prisen fortalte de ansatte ved Løkkeveien bofellesskap at prisen vil inspirere dem videre med arbeidet om å ta vare på hverandre og beboerne i bofellesskapet.

- Det viktigste som er oppnådd gjennom å systematisk jobbe med å forbedre arbeidsmiljøet er at de som bor her har fått en bedre tilværelse. Dette har vi oppnådd på tross av relativt stram økonomi, sier en av de ansatte.