Sørnett

Betinget fengsel for karaktersvindel

Den 28 år gamle mannen fra Kristiansand ble i forrige uke dømt for å ha forfalsket karakterutskriften han ga til arbeidsgiver.

Publisert:

Mandag forrige uke ble 28-åringen dømt til 21 dager fengsel med en prøvetid på to år og en bot på 10.000 kroner etter å ha gitt et forfalsket karakterutskrift til daværende arbeidsgiver.
Forfalskningen ble avslørt etter at den 28 år gamle mannen hadde sagt opp jobben og at han ikke hadde oppnådd eller søkte om å oppnå noen økonomiske fordeler.

- Erfaringsmessig så er det ikke mange tilsvarende saker i året, sier Tarje Kaddeberg Skaar som er påteleleder i Agder Politi.

Det skal reageres strengt på saker som omhandler forfalskning av dokumenter. Hovedregelen er at det skal straffes med en ubetinget fengselsreaksjon. Dette er begrunnet i sterke allmennpreventive hensyn.

- Forfalskning er en type handling som det ved hjelp av moderne teknologi er vanskelig å beskytte seg mot. Det er viktig at de øvrige aktørene i samfunnet skal kunne stole på de dokumentene som utsendes. Det må derfor utmåles en straff som er tilstrekkelig streng til å få andre folk til å avstå denne type handlinger, sier politibetjent Morten Bolager Formo.