Sørnett

Biblioteket i Kristiansand utfordrar alle til å lese meir

Tore Aune Fjellstad Foto: Nikolai Helgås

Tore Aune Fjellstad Foto: Nikolai Helgås

Kristiansand folkebibliotek har utfordret folk til å lese en ny bok kvar måned, med ulike tema som kan få lesaren til å lese noke litt meir av det uvanlige.

Publisert:

- Samfunnet vårt blir meir og meir retta mot kjappe opplevelsa, slagord, twitterlengde og det verker til en viss grad fordummende så man skylder kanskje seg sjølv og prøve å tenke lengre tanka og opplevelsa som tar litt meir tid. I tilegg kan det å lese vere godt meditativ, å lukke ut alt anna og leve seg inn i ein anna verkelegheit. seier Tore Aune Fjellstad, konsulent hos Kristiansand Folkebibliotek.

Å lese bøker kan by på mye, og Kristiansand folkebibliotek vil vise folk dette med en utfordring som dei har kalt #lesmeg2019. Utfordringa går ut på at kvar måned er det eit tema som dei som vil kan lese ei bok innafor detta tema, legge det ut på facebook eller instagram med #lesmeg2019. Kvar månad trekker dei en vinner, som får en liten premie.

 

Vil få folk ut av komfortsona 

Det er ikkje helt tilfeldig kva tema som er vald kvar måned. Biblioteket oppfordrar til å lese bøker som man vanligvis ikkje hadde lest. Det er også knyttet opp til andre ting som skjer i løpet av dei forskjellige månedane. I april har biblioteket vald å ha ei bok fra bibliotekets "klassiker"-hylle i forbindelse med Robinson Crusoes 300 års-jubileum.

[img188559_2LS]

Christina Louise Frøysland er ein av dei som har valgt å ta utfordringa.

- Det er veldig bra med slike konkurranser, det gjør at eg leser meir og blir utfordra til å finne bøker eg kanskje ikkje ville lest ellers.

I januar har ho lest boka Formørkelsen av Karin Fossum. Boka handler om eit ektepar som brått mister sønnen sin og begge foreldrene blir sett på som mistenkte. For februar har ho fleire muligheter som ho har sett på, men ikkje helt bestemt seg enda.

 

[img188559_3LS]

Martin Sundberg er på biblioteket for å låne boka Lazaruz av Lars Kepler. Sjølv om boka er utgitt i 2018, som er utfordringa for januar, er Martin ikkje med i utfordringa og les for mesteparten berre krim. Sundberg blei likevel interresert i utfordringa for april, som er å lese ei bok om eit urfolk.

- Kan man berre lese ei bok? ler Martin som normalt les opptil seks bøker i månaden.