Sørnett

Blandede følelser

16. PLASS: Andreas Vangstad fikk i 2015 en 5. plass sammenlagt. I år fikk han 16. plass. Foto: Tore Sæther/TSS

16. PLASS: Andreas Vangstad fikk i 2015 en 5. plass sammenlagt. I år fikk han 16. plass. Foto: Tore Sæther/TSS

Team Sparebanken Sør rytter, Vangstad, kom på en 16. plass sammenlagt av totalt 102 syklister, men er ikke helt fornøyd med årets utgave av femdagersrittet, Tour of Norway.

Publisert:

Sykkelrittet Tour of Norway hadde sin siste etappe søndag. Vinneren av femdagersrittet ble i år nederlenderen Pieter Weening, foran Norge sin egen sykkel-yndling, Edvald Boasson Hagen.

Sørlandets håp når det gjaldt topplassering sammenlagt var Vangstad. Den sterke, tjuefire-år gamle bakkerytteren kom i 2015 på en solid femteplass sammenlagt, mens han i årets utgave havnet på en 16. plass etter fem etapper.

Flere uhell

Vangstad kan fortelle at han har blandede følelser dagen etter at siste etappe gikk i mål i Sarpsborg.

- Det ble et par uhell som gjorde at sekundene ble mange i kampen om en topplassering i sammendraget. Men jeg er fornøyd med hvordan etappen til Rjukan gikk.

Vangstad måtte ut med skoene og holdt nesten på å falle på den tredje etappen. Og på den fjerde etappen kom det en firebent hindring i løypa.

- Det kom en hund i løypa. Jeg falt, og sykkelen ble ødelagt. Sykkelen måtte byttes, og turen opp til feltet igjen ble tung. Jeg hadde ikke mye krefter til slutt, sier Vangstad.

Fornøyd med laget

Tidligere syklist, nå sportsdirektør for Team Sparebanken Sør, Stian Remme, er stolt over hvordan laget presterte i årets Tour of Norway, men sier at målet ikke ble nådd.

- Jeg synes vi alt i alt skal være godt fornøyd med det vi har prestert. Vi hadde som et mål å få en mann i topp-10 i sammendraget, men det klarte vi ikke.

Selv om ikke målet ble realisert, er Remme fornøyd med hvordan det gikk.

- Vi hadde tre forskjellige ryttere i topp-10 på enkeltetapper, og vi var virkelig med å sette farge på rittet ved å kjøre offensivt og sitte i flere lange brudd, sier Remme til lagets hjemmeside.

Satser på medalje

Nå fokuserer Vangstad på å gjøre det bra i sykkel NM i Bodø i juni.

- Jeg håper på å kunne ta en medalje i tempo. De sterkeste konkurrentene blir nok mest sannsynlig Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Reidar Borgersen, meddeler kristiansanderen.

Han har allerede én bronse og sølv fra henholdsvis 2014 og 2015, og røper at en annen farge på medaljen hadde vært fint.

- Det  hadde vært veldig moro, men det er mye som skal klaffe.