Sørnett

Blir i gamlebygget

Til tross for at Sørlandssenteret åpner et splitter nytt bygg om litt over to uker, blir de fleste butikkene værende i gamlebygget.

Publisert:

- Coop flytter over i det nye senteret med en gang, og deres gamle lokaler vil bli renovert før nye butikker vil bli etablert der til våren, forteller senterleder Kjetil Børufsen.

Det nye senteret rommer 70.000 kvadratmeter fordelt på fem etasjer. De fleste butikkene velger å ikke flytte over til dette bygget, til tross for at leieprisen ikke vil være noe særlig høyere.

- Vi får nye butikker i det nye senteret. Vi leier ut til markedspris og den varierer alltid noe med tanke på bransje og beligggenhet. Men dette gjelder både for det nye og gamle bygget, forklarer senterlederen.

I starten er det kun Jernia, Intersport og Coop som flytter over. Børufsen tror ikke det vil bli et problem å få leid ut disse lokalene.

- Alle lokalene vil få en solid makeover før nye butikker etablerer seg. Vi merker at det er stor interesse for å etablere seg på Sørlandssenteret, enten det er det gamle eller det nye bygget, forteller han.

Børufsen har store forventninger til åpningsdagen, og gleder seg til å vise frem det nye Sørlandssenteret. Det forventes at det årlig vil være mellom seks og åtte millioner kunder som vil besøke senteret.

- Jeg tror vi har klart å gjøre det enkelt og praktisk for kundene våre, og vi er veldig stolte av det nye bygget og satser på god mottakelse blant sørlendingene, sier han.

Siste del av Sørlandssenteret er fortsatt ikke bygd, og denne delen skal binde sammen det gamle og det nye senteret, slik at senteret til sammen blir 127.000 kvadratmeter. Dette skal stå ferdig i 2013.

- Alt er i rute, avslutter Børufsen.