Sørnett

Brannvesenet og feiervesenet advarer mot brann

Foto: Fra Kristiasandsregionen brann og redning IKS

Foto: Fra Kristiasandsregionen brann og redning IKS

Halvparten av alle branner starter med elektriske apparater. Nå oppfordrer brannvesenet derfor om å skru av elektriske artikler dersom man ikke er tilstede.

Publisert:

- Et viktig råd som jeg kan gi er at man alltid husker å skru av elektriske artikler og ta ut ladere av kontakten når de ikke er i bruk, forteller Hans Arne Madsen (42) som jobber på brannstasjonen i Kristiansand.

[img138221_2RS]

Han sier at vi omgir oss med stadig flere elektriske redskaper som øker risikoen for brann.

- Over halvparten av brannene oppstår på grunn av elektroniske gjenstander som for eksempel kan være ladere til mobilen eller komfyrer, legger han til.

For å forhindre skader og ødeleggelse har  Madsen et enkelt tips tilslutt.

- Et viktig tips som jeg kan gi er at at man har røykvarslere i huset for å forebygge brann, forteller  Madsen .

Feiervesnet advarer mot pipebrann

Nå på den kalde årstiden, hvor vi pleier å fyre mye, advarer feiervesenet også mot pipebrann. Både forbrenning av søppel og bløt ved kan være en årsak til brann. Oppgaven til feiervesenet er å holde pipen åpen slik at det forhindrer at det oppstår en sotbrann. Werner Overåsen i feiervesenet advarer derfor mot en slik brann.

- En vanlig feiing kan ta fra ti minutter til to timer og hindre at pipa tetter seg og det oppstår en sotbrann.Feiing av pipa er avhengig av hva slags type ovn du har og hvor ny den er, avslutter Werner Overåsen (46).