Sørnett

Bredt mannskap foran neste sesong

KLAR FOR KAMP: Kristiansand Gladiators stiller med fornyet mannskap foran kommende sesong. FOTO: Børje Fonn Skaar

KLAR FOR KAMP: Kristiansand Gladiators stiller med fornyet mannskap foran kommende sesong. FOTO: Børje Fonn Skaar

Kristiansandklubben Gladiators opplever at flere og flere vil spille amerikansk fotball.

Publisert:

Gladiators har sikret seg 15-20 nye spillere foran neste sesong. Sportslig leder Jørgen Benestad-Johansen mener at det kan bli en verdifull ressurs for laget.

- Dette er atletisk ungdom som raskt kan tilegne seg teknikkene som trengs for å bli en stabil utøver av amerikansk fotball, sier Johansen.

Tryouts
Etter en åpen prøveperiode forrige måned ble Manuel Sanchez Belda og Erik Ryste tatt inn som spillere i Gladiators.  Prøveperioden bestod av mange psykiske og fysiske utfordringer som trengs i den hardtslående kontaktsporten.

[img45875_2RS]

- Vi meldte oss på for å prøve noe nytt, og lagspillet som kreves i amerikansk fotball fristet veldig, sier Belda.

De to UiA-studentene ble også fristet av at det var en ukjent sport for dem.

- Jeg leste på internett at det var “tryout” for Kristiansand Gladiators, så da fikk jeg med meg Manuel. Opplevelsen var utrolig artig og spennende, så det var bare å fortsette, forklarer Ryste til Sørnett.no.

Forventer dere mye spilletid kommende sesong?

- Amerikansk fotball er som all annen lagidrett, de som er best får spille fast på laget, så det er bare å stå på, sier Ruste bestemt, før kameraten Manuel legger til:

- Så får vi vel noen benkslitere også, til latter fra begge.

Vil vinne alt
Kristiansand Gladiators endte på første plass i andre divisjon i fjor og skal kommende sesong kjempe i Norges øverste og om Norgesmester tittelen. For å nå dit må man plassere seg blant topp fire i divisjonen, deretter venter et sluttspill mellom de fire hvor det blir kåret en vinner etter semifinaler og finale.

- Målet vårt er å vinne alt, enkelt og greit. sier Benestad-Johansen. Vinneren blir Norgemester i amerikansk fotball.

Stort i USA Amerikansk fotball er en av de største sportene i USA. Idrettsgrenen spilles mellom to lag med 11 spillere, på en rektangulær bane som er 120 yards lang, inkludert en målsone i hver ende. En kamp varer i 15 minutter over fire perioder. Det laget som har flest poeng når tiden løper ut, vinner kampen. Lagene scorer poeng ved bære eller motta ballen i motstanderens målsone (touchdown), eller ved å sparke ballen mellom motstanderens målstenger og over tverrliggeren (field goal).

[img45875_3LM]