Sørnett

Bruk telefonen som motivasjon

Endomondo følger deg og logger dine bevegelser via telefonens GPS. (Illustrasjonsfoto)

Endomondo følger deg og logger dine bevegelser via telefonens GPS. (Illustrasjonsfoto)

Om mobilen ikke bokstavelig talt kan hjelpe deg ned i vekt, kan det likevel hjelpe på motivasjonen.

Publisert:

bilde

Muligheten til å enkelt logge hvor mye trener er en helt ny metode som øker lysten til å trene i det nyttårsforsettene begynner å dabbe av.

Vi presenterer noen gratis og enkle apper som gjør trening og helse til en fryd. Til nå er de fleste på engelsk, men er likevel enkle å forstå.

For den som beveger seg utendørs:

RunKeeper: En mye omtalt app som får mye ros fra ulike tester. Den følger deg hvor du løper gjennom telefonens GPS og den logger hvor langt du kommer på tiden du bruker. Dersom du sykler eller går på ski kan du også benytte deg av denne. Likevel krever RunKeeper at du må ha med deg telefonen under treningsøkten, og det kan bli et problem da mange telefoner ikke tåler mye svette.

iMapmyfitness: Registrerer treningen din slik at du lett kan følge med og analysere din aktivitet. Den sporer rute, tid, distanse og hastighet via telefonens GPS. Den regner også ut hvor mye kalorier du mister. Denne krever også at du har med deg telefonen under treningsøkten.

Endomondo: Endomondo har mye av det samme som Runkeeper og iMapmyfitness. Også denne tar du med deg på treningen. Denne har også kommet svært godt ut i ulike tester.

[img52137_2LS]

For den som vil variere:

Nike training: Her kan du logge all din trening i løpet av en dag. Det finnes filmer i ulike kategorier trening som forklarer hvordan øvelsen skal utføres. Disse har også forskjellige vanskelighetsgrader. Du kan for eksempel velge kategori «styrke» og nivå «vanskelig». En enkel og oversiktlig app.

For den som er opptatt av kosthold

MyFitnessPal: I det du registrer deg oppgir du vekt, høyde og hvor mye du ønsker å gå ned i vekt. Appen har en unik mulighet til å skanne strekkodene til maten du spiser og den kjenner også igjen norske matvarer. Om du vil kan du registrere alt du spiser hver dag og den regner ut fortløpende hvor mye kalorier du har igjen å spise hver dag om du skal oppnå ønsket vekt. Hvor lenge du har trent kan du notere. Den kan også regne ut hvor mye du veier om fem uker dersom du fortsetter å spise slik du gjorde i dag

For den tøffe:

Slim Down: Om du tør kan du bruke Julian Michaels app. Hun er en kjent trener fra blant annet TV-programmet Slankekrigen. Gjennom filmer får du forklart øvelser og den har egen måltidsplanlegger der oppskrifter følger med. Du må derimot oppgradere appen og betale fire dollar i uken om du skal få maksimalt ut av den.