Sørnett

Bruken av sosiale medier og videokonferanser har eksplodert

300 millioner mennesker har deltatt i samtaler gjennom appen Zoom hver dag, og alle videokonferansetjenester har vokst helt absurd, informerer Marius Karlsen i Helt Digital AS. Foto: Liv-Runi Antonsen.

300 millioner mennesker har deltatt i samtaler gjennom appen Zoom hver dag, og alle videokonferansetjenester har vokst helt absurd, informerer Marius Karlsen i Helt Digital AS. Foto: Liv-Runi Antonsen.

I disse tider er det rapportert at veksten på sosiale medier slik som Instagram og TikTok har vokst til ekstreme mengder. Andre nettjenester som YouTube og nettaviser har også deltatt i denne veksten.

Publisert:

 

- Situasjonen er spesiell ved at alle plattformer har vokst, til og med tradisjonelle medier har vokst, til og med konsum- og papiraviser har vokst. Og dataene er helt bisarre. De store har blitt større, og vi har noen stjerneskudd som for eksempel Zoom. Den videokonferansetjenesten har vokst helt voldsomt, sier Marius Karlsen, leder av Helt Digital AS. 

"Alle videokonferansetjenester
har vokst helt absurd."


Som tallene viser og som Karlsen poengterer, har nettjenester, apper, sosiale medier og spesielt også videokonferansetjenester eksplodert i bruk i løpet av kort tid. Siden ingen har opplevd dette før, er det vanskelig å opplyse om hvordan det blir i fremtiden.

- Facebook rapporterer at bruken av plattformene er så store at de sliter med å holde dem oppe. Facebook sier at de nå brukte alle ressursene de hadde, og det var i slutten av mars, akkurat når dette eksploderte, sier Karlsen.

"Facebook rapporterer at bruken
av plattformene er så stor at de sliter
med å holde dem oppe."


Ifølge en artikkel fra VG er det er utrolig mange brukere på TikTok. Flere av profilene artikkelen snakker om har over 100 000 følgere, noen så mange som 4 millioner følgere. Artikkelen ble publisert 09.03.20 - altså i år, rett etter pandemien offisielt inntraff Norge, som var 26.02.20. Det er også en annen artikkel på mashable som viser til at WHO (Worldwide Health Organization), bruker TikTok som en måte å debunke myter om COVID-19 på.

Med dette i bakhodet kan man bare spekulere hvordan dette ender. Foreløpig er det vanskelig for eksperter å tolke hvordan dette blir fremover.