Sørnett

Cheerleading for alle

Foto: Heaven Teshager

Foto: Heaven Teshager

KSI cheerleading er en liten idrett i Kristiansand, men stor på verdensbasis. Tirsdag og torsdag holdes treningsøktene til i Gimlehallen for idrettsglade cheerleadere.

Publisert:

 

Cheerleading oppsto på slutten av 1800-tallet, og er omtalt som en idrett. Sporten består blant annet av stunts, pyramider, kast, turn og hopp. Cheerleading deles i hovedsak i to deler. Hvor den første består av å heie på andre idrettslag, og den andre er å konkurrere mot andre lag.

Cheerleading er også en aktiv sport i Kristiansand. KSI har et eget cheerleading lag hvor både studenter og andre kan være med. Studentlaget er mer for sosialt og gøy, men de har også deltatt i konkurranser tidligere. Siste konkurransen de deltok i, var winter open i 2017.

[img201172_2RS]

- Jeg syns det var helt fantastisk, fikk meg masse gode venner, forteller Andrea Madelen Hauge Bjønnes som var tidligere aktivitetsleder for Kristiansand student idrettsforbund. Hun har vært med på KSI cheerleading lag i fem år, men sluttet etter sommeren fordi hun ble ferdig med studiene. Hun har også vært med på mange klubblag.

Videre forteller Bjønnes at hun ikke har noen store ambisjoner for laget. KSI startet opp for det sosiale.

Det er 60 medlemmer med totalt. Laget er et coed lag, som betyr at det både er jenter og gutter.

 

Ingen blir utelatt 

Cheerleading laget pleier å være med på studentåpningen ved skolen, hvor de har et lite show der de viser seg frem. For å rekruttere gutter pleier dem å vise noen løft ute, og la guttene få prøve for å vise hvor krevene det faktisk er. Det pleier å være veldig mange interesserte, men det vanskeligste er å holde på dem som melder seg inn i laget. De fleste blir overrasket over hvor tøff sporten faktisk er, og at de ikke bare er fine drakter og glitter.

- Hvordan blir dette finansiert?

-Siden vi er underordnet KSI er det de som finansierer oss, vi søker også gjennom velferdsordningen om vi trenger ekstra støtte.

Cheerleading er en veldig dyr sport. Draktene kan koste mellom 2000-4000kr og det er også en del reiser og konkurranser til for eksempel USA. Men alt dette blir dekket av KSI. Egenandelen har cirka kommet på 500kr per år.

Denne artikkelen er en del av en større serie på sørnett. Serien handler om mindre omtalte sporter som holder til i Kristiansand.

Sørnett dekker skyggeidrettene.