Sørnett

Christianssand Storband med Amy Winehouse-tribute

Swingende jul med Christianssand Storband i Grimstad Foto: Arkiv

Swingende jul med Christianssand Storband i Grimstad Foto: Arkiv

I kveld: Konsert på KICK scene. Christianssand Storband inviterer tirsdag kveld til en Amy Winehouse tribute-konsert.

Publisert:

 

Hvorfor Amy Winehouse?

- Hun har utrolig mye flott musikk, og satte sitt preg til tross for hennes korte liv. Musikksjangeren er gøy, og det er gøy å gjøre en tribute til henne. Jeg tenkte dette kan fenge mange, og i tillegg har vi en vokalist ved navn Sarah Fullerton som har en fantastisk stemme.  Vi bestemmer tema for konserten, og det var vi hadde lyst så vi lette etter musikk. Og ikke minst vokalisten kunne passe til det. Vi styrer selv hvilket materiale vi skal bruke, sier Janne Johnsen, styreleder og alt-saksofonist i Christianssand Storband.

- Hun har mye blås i ved sine arrangementer. Det er satt opp til å dekke store blås. Hun har enkelte sanger som hun kjører kun blåserekker. Men vi tilpasser det til sangene hennes forteller Johnsen.

Christianssand Storband er et band som består av 17 medlemmer. Medlemmene har en spredt alderssammensetning og består av musikkstudenter, profesjonelle musikere og dyktige amatørmusikere. Storbandet har et tett samarbeid med Universitetet i Agder og har alltid  hatt mange musikkstudenter med i bandet. Vokalist for anledningen er Sarah Fullerton. Fullerton er født i England, men oppvokst i Kristiansand. Hun har studert ved Berklee College of Music i Boston og har opptrådt med soul, R&B og jazz på scener både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

En kort karriere 
Amy Jade Winehouse (født 14. september 1983 i London, død 23. juli 2011 i Camden i London var en engelsk jazzsangerinne. Hun var mest kjent for sangen «Rehab» fra 2006.

Winehouse debuterte i 2003 med albumet Frank hvorpå låta «Stronger Than Me» ble den største hiten. Høsten 2006 kom hennes andre album, Back To Black, hvorpå singelen «Rehab» ble en hit vinteren 2007.

[img190436_2LM]

[faktaboks]

Dødsfall
23. juli 2011 på ettermiddagen ble Amy Winehouse funnet død i sitt hjem i Camden i London. Dødsårsaken ble ikke fastslått, men ble av pressen antatt å være følgen av en overdose. I slutten av oktober ble dødsårsaken endelig fastslått. Amy Winehouse hadde slett ikke bare moderate mengder alkohol i kroppen. Med en promille på 4,16 var dødsårsaken alkoholforgiftning.