Sørnett

Coop PRIX på Gimlevang: - Åpner i verste fall ikke før om et år.

- I beste fall så kan butikken åpne før sommeren, men i verste fall kan det ta over ett år hvis de skal bygge butikken på nytt, forteller regionsjef ved Coop i Agder, Kay Arne Rakstang Nedrejord, etter brannen i bygget for litt over tre uker siden. 

Publisert:

Nedrejord forteller at de nærmeste planene for butikken er å rydde ut av bygget og forsøke å berge mest mulig av butikken. De varene som var spiselige, men ikke kunne selges, har blitt gitt vekk til Matsentralen Sør, og til folk med behov.

Til butikken på Gimlevang er knyttet rundt 12-14 ansatte, ifølge Adgerposten.

- Noen av de ansatte har blitt omplassert til  andre butikker ved behov, mens andre så langt har hatt permisjonsvarsel fram til neste torsdag, forteller Rakstang  Nedrejord, som ønsker å få de som er permittert omplassert til andre Coop-butikker.

Brannen begynte i en av leilighetene i bygget rundt kl. 7:00 om morgen den .22 Januar pg flammene trakk seg fort mot dagligvarebutikken. Bygget er fordelt i tre deler, 2 leiligheter og et butikklokale. I følge Agderposten var det tre personer i leiligheten som begynte å brenne, og som klarte å komme seg ut på egenhånd. I tillegg  var det to personer som befant seg i den andre delen av bygget som også ble evakuert. Brannen har ikke medført til alvorlige personskader.

De største skadene fikk leiligheten hvor brannen begynte og deler av bygningen hvor Coop-butikken  befinner seg.

Trond Busterud, innsatsleder i Brannvesenet, sier ifølge Agderposten at brann har medført store røyk- og vannskader i bygningen.