Sørnett

Cosplay-miljøet på Sørlandet sliter under korona

Jule-meetup'en hos Outland Sørlandssenteret i 2019 samlet rundt 50 deltakere. Foto: Kennet Klokseth Pedersen.

Jule-meetup'en hos Outland Sørlandssenteret i 2019 samlet rundt 50 deltakere. Foto: Kennet Klokseth Pedersen.

-Det er litt amputert nå for tida, ettersom man ikke kan ha private arrangementer med mange personer, forteller planlegger og arrangør Andrea Gurandsrud.

Publisert:

 

Blant arrangementene som har blitt avlyst er den årlige paraden Cosplay Against Bullying som har pleid å gå gjennom Markens ned til bystranda hvor det så har vært leker og konkurranser.

- Vi har ikke hatt samlinger, bare noen konkurranser online, sier Andrea om den formelle aktiviteten det siste året.

Cosplay på Sørlandet er en gruppe med cosplayere i Kristiansand. De pleier å møtes på forskjellige steder og henge sammen i kostymer. Kostymene er ofte av favorittkarakteren deres fra en serie, et tv-show eller anime. Gruppa er nå seks år gammel. Det var en gjeng med cosplayere som sammen kom med idéen om å lage en egen cosplay-gruppe for folk på Sørlandet. De mente at det ville være godt å ha et miljø der man kan dele felles interesser. Alle som har interesse for cosplay kan bli medlem, så lenge som man er bosatt i nærområdet.

Moderator for Cosplay på Sørlandet, Kennet Klokseth Pedersen, forteller at de er et voksende miljø, med over 50 oppmøtte på jule-meetup i 2019. Møter får de holde hos Outland Kristiansand. Kenneth mener at gruppa har fått cosplay-miljøet til å vokse, siden det hjelper nye cosplayere å lettere komme inn i miljøet, når de vet de har andre cosplayere i nærområdet sitt.

Cosplay på Sørlandet har 231 medlemmer på facebook-gruppa si.

- Det har vært ganske lite aktivitet under COVID-19, men vi fikk til en liten konkurranse for å motivere medlemmene våre i slutten av august 2020, forteller Kennet som for det meste driver med fotografering og filming i miljøet. Han har gått medier og kommunikasjon og har studert ved Westerdals ACT i Oslo under Film og TV, og begynte i 2014 å filme medlemmene og ta bilder av de for å vise hvor gode cosplayere de er.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand