Sørnett

Cosplay-miljøet på Sørlandet sliter under korona

Jule-meetup'en hos Outland Sørlandssenteret i 2019 samlet rundt 50 deltakere. Foto: Kennet Klokseth Pedersen.

Jule-meetup'en hos Outland Sørlandssenteret i 2019 samlet rundt 50 deltakere. Foto: Kennet Klokseth Pedersen.

-Det er litt amputert nå for tida, ettersom man ikke kan ha private arrangementer med mange personer, forteller planlegger og arrangør Andrea Gurandsrud.

Publisert:

 

Blant arrangementene som har blitt avlyst er den årlige paraden Cosplay Against Bullying som har pleid å gå gjennom Markens ned til bystranda hvor det så har vært leker og konkurranser.

- Vi har ikke hatt samlinger, bare noen konkurranser online, sier Andrea om den formelle aktiviteten det siste året.

Cosplay på Sørlandet er en gruppe med cosplayere i Kristiansand. De pleier å møtes på forskjellige steder og henge sammen i kostymer. Kostymene er ofte av favorittkarakteren deres fra en serie, et tv-show eller anime. Gruppa er nå seks år gammel. Det var en gjeng med cosplayere som sammen kom med idéen om å lage en egen cosplay-gruppe for folk på Sørlandet. De mente at det ville være godt å ha et miljø der man kan dele felles interesser. Alle som har interesse for cosplay kan bli medlem, så lenge som man er bosatt i nærområdet.

Moderator for Cosplay på Sørlandet, Kennet Klokseth Pedersen, forteller at de er et voksende miljø, med over 50 oppmøtte på jule-meetup i 2019. Møter får de holde hos Outland Kristiansand. Kenneth mener at gruppa har fått cosplay-miljøet til å vokse, siden det hjelper nye cosplayere å lettere komme inn i miljøet, når de vet de har andre cosplayere i nærområdet sitt.

Cosplay på Sørlandet har 231 medlemmer på facebook-gruppa si.

- Det har vært ganske lite aktivitet under COVID-19, men vi fikk til en liten konkurranse for å motivere medlemmene våre i slutten av august 2020, forteller Kennet som for det meste driver med fotografering og filming i miljøet. Han har gått medier og kommunikasjon og har studert ved Westerdals ACT i Oslo under Film og TV, og begynte i 2014 å filme medlemmene og ta bilder av de for å vise hvor gode cosplayere de er.