Sørnett

Curling fenger

Curling er mye taktikk, her vurderer spillerne hva de skal gjøre i neste trekk. F.v: Roger Flatebø, Jan Holbek, Widar Johannessen og Martin Sletten.  (Foto: Kjetil Nygaard)

Curling er mye taktikk, her vurderer spillerne hva de skal gjøre i neste trekk. F.v: Roger Flatebø, Jan Holbek, Widar Johannessen og Martin Sletten. (Foto: Kjetil Nygaard)

Folk strømmer fortsatt til Idda Arena for å prøve curling. Denne kameratgjengen spiller mer enn de fleste.

Publisert:

- Vi er en veldig sportsinteressert gjeng, og hadde sett litt på curling i forskjellige mesterskap. Da Idda åpnet i september, bestilte en kamerat en bane, og spurte rundt hvem som ble med. Det endte med at vi ble hektet, alle sammen, sier Widar Johannessen (37).

[img54522_2LM]

Fire timer i uka møtes de for å spille curling. Johannessen og kompisen Martin Sletten (30) spiller i dag mot Roger Flatebø (38) og Jan Holbek (40). Egentlig er de flere på treningene.

- Martin, Roger og jeg er her nesten hver tirsdag og torsdag. Totalt er vi 8-10 spillere, men det er aldri slik at alle kommer. Vi deler oss i to lag, og spiller 6-7 omganger mot hverandre, sier Johannessen.


Slipper kondisjon- og styrketrening

Kameratene har alltid vært interessert i sport, og har spilt mye forskjellige idretter. Før spilte de mye fotball, men nå er det curling som gjelder

- Så er det jo selvfølgelig litt deilig at man ikke trenger å trene kondisjon og styrke, nå som vi er litt oppi årene. Jeg spiller også snooker, så det er de sære idrettene som gjelder, forteller Johannessen, mens han setter opp siktepunkt for dagens lagkamerat Martin Sletten.

Steinene veier 20 kilo hver, og glir dermed langt på isflaten. Idda har ifølge Johannessen et fint, moderne anlegg, men selve isflaten har litt å gå på.

[img54522_3RM]

- Isen er ganske forskjellig fra gang til gang, og det merkes når man skal sette steiner som curler (skrur). Noen ganger curler de mye, andre ganger lite. Men de som legger isen er jo ferske i dette gamet de også. De blir nok bedre etterhvert som de får litt erfaring.

Dagens kamp endte 4-4, etter en liten tabbe av Johannessen/Sletten i siste omgang.

- De gamle styrte hele kampen, sier Roger Flatebø lattermildt, etter å ha sikret to poeng og 4-4 totalt med kampens siste stein.