Sørnett

Da bussene stod stille på grunn av snøfall, trådte foreldrene til

Snøfallet natt til 13. mai skapte store problemer og innstilte busser i hele Lofoten. Foto: Privat

Snøfallet natt til 13. mai skapte store problemer og innstilte busser i hele Lofoten. Foto: Privat

Onsdag morgen 13. mai meldte Boreal busselskap at alle bussrutene i hele Lofoten skulle innstilles. Dette var på grunn av snømengdene og ishinnen som hadde lagt seg på veiene over natten. Da elevene ikke kom seg på skolen, trådte foreldrene til og fant løsninger for å få skysset alle elevene til skolen.

Publisert:

Karoline Knutzen er lærer på Laupstad skole i Lofoten. Hun forteller at noen av elevene er avhengige av buss for å komme seg til skolen om morgenen. At dette skjer midt i oppstartfasen av gjenåpningen av skolen er ikke heldig.

- Det er jo litt uvanlig at bussrutene innstilles 13. mai på grunn av snøfall, ler hun. Hun forteller videre at det er mange som sier at de ikke minnes at det noen gang har vært så store snømengder i mai tidligere år, men at man glemmer fort - man ønsker jo å ha en fin vår.

Da meldingen om innstilte busser tikket inn, måtte Karoline trå til og ringe rundt til elevenes foreldre. Tidligere har noen av skolene stengt ned på grunn av dårlig vær, men Karoline forteller at de helst ville unngå stenging av skolen nå så tidlig i gjenåpningen etter korona.

- Vi vil jo helst unngå å stenge ned igjen nå når vi har vært stengt så lenge. Så da trådde foreldrene til og fikk ungene skysset til skolen, fortsetter hun.

- Man løser slike problemer om man bare hiver seg rundt, og foreldrene var veldig fleksible, og fant løsninger seg imellom.

I mai måned er det mange som har lagt om til sommerdekk i Lofoten, og de fleste var slett ikke forberedt på en ny periode med snø og is på veien. Heldigvis for bilister med sommerdekk er det meldt finere vær fremover, og Karoline sier at hun er veldig klar for vår etter den perioden som har vært nå.

- Elevene var ute og akte i akebakken utenfor skolen. De hadde litt blandede følelser for det, men de syntes det var gøy, avslutter hun.