Sørnett

Demonstrerer mot Erdogan i Kristiansand

Demonstrasjon i Markensgate Foto: Mats S. Høimyr

Demonstrasjon i Markensgate Foto: Mats S. Høimyr

Vest-Agders kurdiske forening demonstrerer i Markensgate mot Tyrkiske angrep mot den kurdiske befolkning i Syria

Publisert:

Vest Agders kurdiske forening og deres sympatisører marsjerte tirsdag ettermiddag igjennom Markensgate i demonstrasjonstog mot den tyrkiske presidenten Recep Erdogans angrep på den Kurdiske sivilbefolkningen i Nord-Syria. Slagordet "Erdogan er terrorist" kunne bli hørt gongre igjennom Kvadraturen mens kurdiske flagg og plakater var å se.

-Vi ønsker å stoppe de Tyrkiske angrepene mot hjembyen min Afrin i Syria som begynte for noen dager siden. De forteller at kurdere er terrorister men verden vet at vi har alle kjempet mot terroristene og står imot IS. Han frykter at vi skal lage vårt eget land siden er er Kurdere i Tyrkia og, sier Mahamod Ibrahim Mohamed som er en av personene som sto for organiseringen av demonstrasjonstoget.

Mohamed sier at de ønsker å få folk til å få øynene opp for den Tyrkiske regjeringens ugjerninger mot det Kurdiske folket. kurdiske samfunn rundt omkring i Europa har de siste dagene gjort offentlige protester mot bombeangrepene fra den tyrkiske regjeringen. Det skal ha vært mer enn 150 personer som var med på demonstrasjonstoget i Markensgate.