Sørnett

Det er dyrt å være russ i dag

Nicklas Holst Hansen på 17.mai feiring. (foto: Patrick Toth)

Nicklas Holst Hansen på 17.mai feiring. (foto: Patrick Toth)

Russefeiringen er ferdig for i år. Mange russ velger å bruke masse penger på russefeiringen deres.

Publisert:

Årets russefeiring er forbi og 2003 - kullet er snart feridg med 13- års skolegang. I Kristiansand var det veldig populært med van i russefeiringen. Russetiden er som oftest meget kostbar og mange bruker mye penger i løpet av den tiden.

Nicklas Holst Hansen er en av de som har brukt mye penger og mye av sin tid for å få den best mulige avslutingen på skolegangen.

- Vi var veldig heldige med det ønomiske under russetiden, men sånn ca alt inkludert har jeg nok brukt rundt 20 000kr på russeferingen, sier Hansen.

Man har jo bare russetid en gang i livet, synes du det er verdt å bruke så mye penger på det?

- Jeg hadde ikke brukt noe mer, men jeg synes det handler om de sosiale og man trenger ikke van. Det å bare ha en russedress, ha en gruppe, ha noen venner og ha noe alkhol så kommer man langt med det. Man trenger ikke bruke så mye penger, fortsetter Hansen.

En som også har vært russ i år og ferdig med feiringen er Jenny Andersen. Hun har vært sjef for vanen hun og veninnene har rullet med i år.

- Det har vært en gøy, men lang russetid, ler hun.

Jenny har at hansvar for alt det ønomiske og arangering av kjøp og salg av van. Hun mener det er veldig mye penger som blir brukt.

- Ja, det er veldig dyrt. Vi bruker mye tid og penger på dette. Men jeg synes det er verdt det til slutt. Og vi har jo hatt en kjempegøy russefeiring så vi er fornøyde, sier Jenny Andersen.