Sørnett

- Det er jo deres 17. mai, midt på vinteren

Barna på Stjerneskuddet avdeling rundt bålet Foto: Hanne Siri Midtlyng

Barna på Stjerneskuddet avdeling rundt bålet Foto: Hanne Siri Midtlyng

Barna i Havlimyra barnehage har sunget samiske barnesanger, sett på samisk barne-tv og spist samisk festmat for å markere Samefolkets dag.

Publisert:

I dag, 6. februar, er Samefolkets dag. Havlimyra barnehage markerer denne dagen hvert år og har i dag tatt med seg Stjerneskuddet avdeling på tur i nærskogen.

[img203755_2LM]

Janne Nomeland, pedagogisk leder på Stjerneskuddet avdeling sier at barnehagen startet markeringen allerede på mandag og at barna har fått lære om den samiske kulturen på samlingsstund.

- Førskolebarna våre har prøvd å veve små tepper, som de har sett på som samiske drakter.

 

De ansatte på Stjerneskuddet har lagd en gapahuk, hvor barna sitter samlet og ser på samisk barne-tv. Nomeland varmer opp samisk festmat, bidos, laget av kokken på barnehagen. Hun forteller oss at barna synes det er gøy med et annet språk og at de allerede har begynt å synge med på de samiske barnesangene.

[img203755_3RM]

Hvorfor er det viktig å markere denne dagen i barnehagen?
- Barna er naturlig nysgjerrig og det er viktig å fortelle de om hele landet vårt, og at det er like viktig å markere samenes dag, som vår. Vi ønsker å fortelle de at vi er forskjellige og at vi har to dager å markere, ikke bare én.

[faktaboks]