Sørnett

- Det er spennende tider i Start

Bård Borgersen er ikke med på at mangelen av sørlendinger er et problem i Start.

Publisert:

- Vi er ikke bekymret. Det er veldig spennende tider i Start når det gjelder utviklingsarbeidet, sier Bård Borgersen. Etter lang tid som profesjonell fotballspiller tok fatt på arbeidet som trener for Starts andrelag. Hans primære oppgave er å utvikle spillere opp mot Starts A-lag. Økt fokus på talentutvikling og tidvis kritikk av et sørlandsfattig førstelag får allikevel ikke Borgersen til å bekymre seg.
- I fjor spilte 4-5 lokale spillere mye. På benken var det flere unge lokale, i tillegg kom to talenter i Sondre Tronstad og Henrik Dahlum inn i førstelagsvarmen.

Går for opprykk
Start 2 kom i fjor på tredjeplass i 3.divisjon. Å stabilisere et andrelag i 2.divisjon for en tippeligaklubb er svært ønskelig for å bedrive talentarbeid. Det håper Borgersen vil skje for Starts vedkommende.
- Vi ønsker å ha Start 2 i 2. divisjon. Samtidig må vi ha en realistisk tilnærming til dette, sier Borgersen og sikter til fjorårets alderssammensetning. Da spilte Start 2 med en fordeling på 10 % guttespillere, 10 % seniorspillere og resten juniorspillere. Det vil også bli hovedfokuset i kommende sesong.
-  Vi kan kanskje ikke forvente opprykk, men en god utviklingsarena for mange unge lovende.
Han har og stor tro på at andrelaget vil levere videre i kommende sesong. Alain Delgado er allerede flyttet opp til A-laget.
- Vår primæreoppgave i utviklingsavdelingen er å produsere spillere til A-lagets tropp og lag og vi har stor tro på at vi skal levere flere. Vi har flere landslagsspillere på ulike lag, mener Borgersen.

Individualitet
En av oppgavene til Starts 2-lag er også å sikre seg talenter fra de andre klubbene. Enkelte har allerede takket nei, mens andre ble veid for lette. Når spillere skal komme til klubben, mener imidlertid Borgersen er en individuell sak.
- Når spillere bør ta steget videre har jeg ikke svar på. Det er individuelt fra utøver til utøver. Noen bør gå til toppklubb når de er ti, andre når de er 20 år. Det er mange faktorer som spiller inn.

Forsidebildet er hentet med tillatelse fra ikstart.no