Sørnett

- Dette er et sted hvor jeg kan få lov til å være i tjeneste for Gud

Frelsesarmeen sitt kops skaper stemning i gatene over hele verden. Foto: Pixabay

Frelsesarmeen sitt kops skaper stemning i gatene over hele verden. Foto: Pixabay

Frelsesarmeen mener at alle mennesker er skapt av Gud. De ser på mennesket som en helhet med fysiske, psykiske og sosiale behov. Det å dekke de ulike behovene mennesket har, er viktig for dem.

Publisert:

Frelsesarmeen er en organisasjon som er basert på den kristne tro. William og Catherine Booth startet Frelsesarmeen tilbake i 1865 i Øst-London. De ville sette den kristne tro i praksis og hjelpe menneskene. Siden den gang har organisasjonen vokst enorm og i dag finnes Frelsesarmeen i 131 land. Rune Berg er en av lederne for Frelsesarmeen I Mandal og for han spiller den kristne tro en viktig rolle i jobben.

- Vi setter troen ut i praksis, altså vi ønsker å møte menneskene med kjærlighet ved behov. Derfor har vi mottoet suppe, såpe og frelse hvor vi faktisk møter menneske behovet først ved å gi dem verdighet. Når de menneskelige behovene er dekket og man har skapt er relasjon, kan man begynne å snakke om Jesus til dem, legger han til.

Hjelpe dem som trenger hjelp

For Frelsesarmeen er det viktig å hjelpe mennesket. Organisasjonen driver med mye variert veldedig arbeid for å hjelpe dem som sliter i samfunnet. Rune Berg forteller at de vil hjelpe alle i regionen.

- Vi i Frelsesarmeen Mandal ønsker å hjelpe alle vanskeligstilte, det gjelder egentlig for alle Frelsesarmeene over hele Norge. I Mandal og Lindesnes regionen er det mange som trenger hjelp. Vi har fått inn ca. 220 søknader i år fra husstander i området. Vi satt ut julegryta 2 desember, der henter vi inntektene som går til julehjelpen. Det vi får inn i gryta går til dem som trenger hjelp. Det du kan si er at Mandal hjelper Mandal, avslutter han med.

Jul er som regel er periode som er mer hektisk for Frelsesarmeen. En del assosierer Frelsesarmeen med juletiden, for da er de til stede i gatene med julegrytene.  Frelsesarmeen er imidlertid til stede hele året rundt sier Berg.

- Vi er med å hjelpe mennesker gjennom hele året. Annenhver uke har vi mat utdeling, hvor de som trenger en mat pose eller to kan få det. Vi er tilstede gjennom hele året for de som trenger det, men det er litt større fokus å hjelpe rundt juletida.

- Funnet min plass

For Rune Berg er jobben i Frelsesarmeen veldig givende, Berg forteller at dette er en plass hvor han kan tjene Gud.

- Jeg føler dette er et sted hvor jeg kan få lov til å være i tjeneste for Gud. Vi er jo i forskjellige stadier i kristenlivet. Jeg har funnet min plass her i Frelsesarmeen gjennom mine foreldre som også har en bakgrunn her. Samtidig har jeg kjent at det er her jeg vil tjene Gud og her får jeg lov til å møte mennesker på vegne av han. Man kan si at jeg får lov til å være Jesus i vår tid.

 

Her kan du lese om frivillig arbeid: - Trenger all den hjelpen de kan få