Sørnett

Direktefly fra bartebyen til Sørlandet

Fornøyd: Norwegians nye flyrute gjør det lettere for Trude Olsen (22) å besøke venner og familie i Trøndelag.

Fornøyd: Norwegians nye flyrute gjør det lettere for Trude Olsen (22) å besøke venner og familie i Trøndelag.

Søndag kveld lettet Norwegians første direktefly fra Værnes, Trondheim til Kristiansand.

Publisert:

- Tilbudet er genialt. Det er mye mer lettvint for meg. Nå kan jeg reise på besøk hos venninnene mine i Trondheim uten at jeg behøver å mellomlande i Oslo, sier Trude Olsen (22) fra Skien.

Hun har familie i Trondheim og har flere ganger vegret seg fra å bestille flybilletter til trønderstaden.

- Prisene har vært himmelhøye og reisetiden har vært minimum tre timer. Før var det uaktuelt å besøke venner og familie, sier 22-åringen.

- Bra for pendlere

Eva Aadnevik (26) og kusinen Mirjam Aadnevik (24) fra Kristiansand mener også at Norwegians nye flytilbud er supert.

- Jeg håper dette er et ledd i utvidelsen av Kjevik lufthavn. Vi har blitt lovet en større flyplass, men så langt har det ikke skjedd noe. Dette er kjempebra for pendlere og de som studerer i en av byene og vil hjem en helg, sier Mirjam.

Kusinen er enig. Hun mener det er bra at SAS får konkurranse fra Norwegian.

- Jeg håper det blir mer trafikk på Kjevik, slik at prisene presses ned. Da blir det lettere for oss å dra ut på reiser, forteller Eva.

Flere avganger i 2012

Søndag 30. oktober startet direkteruten mellom Trondheim og Kristiansand. Ved første avgang klokken 20.25 spanderte flyselskapet sjokolade og kaffe til alle passasjerene. Norwegian er godt fornøyd med at de har fått satt opp nye flyruter. Flytiden mellom Kristiansand og Trondheim er beregnet til 40 minutter. Når man må mellomlande i Oslo er flytiden på 1 time og 15 minutter. I tillegg kommer ventetid mellom flyavgangene.

- Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby en direkterute mellom byene. Bakgrunnen for at vi valgte å sette opp avgangene er at kundene våre etterspurte det. Responsen har vært såpass god at vi har valgt å utvide med ytterligere to avganger fra og med mars 2012, opplyser presse- og informasjonsansvarlig i Norwegian, Åsa Larsson.

Hun forteller at prisene på en flybillett vil ligge på 299 kroner og oppover.

Fremover tilbyr flyselskapet Norwegian turer hver fredag og søndag. Fra mars 2012 vil det i tillegg bli satt opp avganger mandag og torsdag hver uke.

[img49053_2LM]