Sørnett

Duo klare for storkamp i Serbia

Arne Kristiansen (t.v.) og Kenneth Abrahamsen dømmer Frankrike-Kroatia i kveld. (Foto: Terje Anthonsen)

Arne Kristiansen (t.v.) og Kenneth Abrahamsen dømmer Frankrike-Kroatia i kveld. (Foto: Terje Anthonsen)

Kristiansanderne Arne Kristiansen og Kenneth Abrahamsen skal dømme kveldens EM-kamp. Regjerende verdensmester, olympisk mester og europamester Frankrike møter gruppetoer Kroatia.

Publisert:

- Dette er to av de aller beste lagene i hele europamesterskapet, så det er selvsagt gøy å få æren av å dømme den, sier Arne Kristiansen på telefon fra Serbia.

Han forteller at det er kjempegøy å dømme hver eneste EM-kamp, men at det selvsagt er artig når de får dømme skikkelige storkamper. I 2010 fikk duoen dømme en semifinale i EM. Dette er høydepunktet deres så langt i karrieren, men på søndag kan det endre seg.

- Vi drømmer jo om å få lov til å dømme finalen i europamesterskapet, men ambisjonene våre er å få dømme en av de siste fire kampene, forteller Kristiansen.

Finalen i mesterskapet spilles søndag, men halve mellomspillet og semifinaler gjenstår før den tid.

En annen kristiansander, keeper Svenn-Erik Medhus, måtte pakke kofferten etter at Norge røyk ut mot nettopp Kroatia på fredag.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand