Sørnett

Ektepar dømt til fem måneders fengsel for salg av narkotika

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Solgte til sammen 1000 narkotiske piller.

Publisert:

En mann og en kvinne, et ektepar av rumensk opprinnelse, ble mandag dømt i Kristiansand tingrett for å ha solgt narkotika i form av piller ved flere anledninger i november i fjor. Salget dreier seg om ti pilleglass som inneholdt hundre piller hver. Pillene er av merket Rivotril, som inneholder det narkotiske virkestoffet klonazepam.

Den tiltalte mannen hevdet at alle pilleglassene tilhørte den medtiltalte kvinnen, og at han kun medvirket i salget av tre av glassene. Dette bekreftet også kvinnen. Retten fant imidlertid grunnlag for å anse denne forklaringen som lite troverdig.

Frikjent for smugling
Kvinnen var også tiltalt for å ha importert pillene fra Danmark til Norge, men retten kunne ikke finne tilstrekkelig bevismateriale for dette. Hun ble dermed frikjent for dette punktet i tiltalen.

Mannen ble i tillegg dømt til å betale 10.000 kroner, som anses å være den omtrentlige fortjenesten av narkotikasalget. Aktor la også ned påstand om at mannen skulle betale saksomkostninger, men han ble fritatt for dette grunnet sin økonomiske situasjon, da ekteparet er tilknyttet tiggermiljøet.

Redusert straff
Den opprinnelige påstanden om seks måneders fengsel, ble redusert til fem måneder grunnet delvis tilståelse fra dem begge. Dommen falt dermed på fem måneder, med fradrag på de 77 dagene de har sittet i varetekt.