Sørnett

- Elevene blir mer miljøbevisste

TELLER LYSFORMER: Hanna Rasmussen (8) og Mille Yan Tveto (8) teller alle telysformene de har fått inn. Foto: Stian Bakkom

TELLER LYSFORMER: Hanna Rasmussen (8) og Mille Yan Tveto (8) teller alle telysformene de har fått inn. Foto: Stian Bakkom

Som en del av prosjektet Telysjakten, har elevene på Sjøstrand Skole samlet inn over 400 telyskopper som skal gå til gjenvinning.

Publisert:

Prosjektet Telysjakten er en konkurranse hvor 1. -4.klasse på på alle landets skoler kan være med og se hvem som samler inn flest telysformer. I Kristiansdand deltar Hellemyr, Karuss, Kristiansand Internasjonale og Sjøstrand Skole i prosjektet. Lærer ved 3. klasse på Sjøstrand Skole, Torunn Vassbotn ser bare positivt på å delta i prosjektet.

- Dette er et kjempefint prosjekt å være med på. Vi har jo blitt miljøskole i år, så dette passet veldig godt inn i vårt miljøprosjekt på skolen. Barna blir miljøbevisste og vi har jo fått kunnskaper om aluminum.

Viktig å sortere ut aluminium.

Telysformene er laget av aluminium. Et stoff som ikke skal kastes sammen med restavfallet. Kommunikasjonsansvarlig i Avfall Sør, Lars Pedersen, sier at det er glad for at et sånt prosjekt bidrar til å gjøre folk bevisste på det de kaster.

-Det er viktig å sortere. Vi kjører plukkanalyser av avfallet vi får inn. Og vi ser en god del aluminium i restavfallet. Forbrenningsanlegg skal jo egentlig bare ta i mot ting som kan brennes. Under denne kategorien faller jo ikke aluminium inn.

Barna påvirker de voksne.

[img46822_2RS]

Larsen tror også at et prosjekt som omfatter barna er en riktig måte å fremme budskapet om sortering av avfallet på.

- Vi har jo sett før at barn er veldig engasjert og opptatt av miljøet. De går til sine foreldre og sier hvordan det skal gjøres, og hva som blir gjort feil. Barnas innsats er en veldig viktig del av arbeidet for miljøet vårt.

Det er en oppfatning som lærer Vassbotn støtter fullt ut.

- Før har jo jeg også kastet alle disse telysrestene i søpla. Men nå må jeg putte de i en pose og ta de med på skolen, så jeg er helt enig i at ungene er med og påvirker de voksne.

Har samlet inn 430 telysformer

Elevene i klasse 3 A hadde samlet inn 430 telysformer pr. 18. oktober. De benytter seg også av prosjektet i de vanlige fagene de har på skolen.

- Faglig sett så kombinerer vi dette spesielt med mattematikk-faget. Vi teller opp telysene og setter de inn i søylediagrammer og vi kan lære mer om aluminium og andre stoffer i naturfagstimene.

Og de som står for all jobben, barna, synes det er morsomt å være med på hjelpe miljøet.

- Det er gøy å samle inn telysformer, for da vet du at du gjør noe bra, sier Una Tveito Andersen (8).

Du kan se reportasje fra Sjøstrand Skole,  i KTV Nyhetene klokken 11.