Sørnett

En annerledes tid for dansen

Fra et tidligere danseshow. Foto: fairytales showcrew

Fra et tidligere danseshow. Foto: fairytales showcrew

Publisert:

Fairytales showcrew er en gjeng bestående av ca. 100 dansere, turnere, sangere og musikere som under ledelse av Siw-Anja og Ann-Iren Thomle Svendsby setter opp show med musikk og dans.

Hovedshowet holdes i oktober, og de hadde så vidt begynt med treninger da koronautbruddet kom.

- Vi måtte stenge helt ned når myndighetene kom med de første reglene mot korona, forteller Siw-Anja Thomle Svendsby.

Hun forteller videre at de har vært permittere helt siden mars, og har dermed holdt dansestudioet stengt frem til nå for en uke siden, hvor de startet opp igjen med noen få dansetimer.

Alternative treninger

 For å få trent litt igjennom denne koronatiden, har de valgt å ha litt alternative treninger gjennom facebook.  De har en lukket Facebook-side der koreografene har lagt ut koreografier som skal brukes til showet.

Men selv om det har blitt lagt ut treninger på Facebook, har det ikke vært helt det samme som å trene sammen i et lokalet.

- Det blir lite motiverende å skulle lære seg koreografier igjennom en liten skjerm og dårlig lyd, men da har man i alle fall hatt muligheten forteller Svendsby.

Pernille Mandt er en av danserne fra fairytales. I likhet med Svendsby syns hun det har vært litt umotiverende.

- Det har ikke vært i nærheten så bra som det er å få danse i lokalet. Det har vært umotiverende å lære seg danser på egenhånd hjemme, men synes det er et godt tilbud i den tiden vi er i nå, forteller hun.

De satser foreløpig på og få hold showet i oktober som planlagt, men at de må se hva som skjer fremover og ta det som det kommer.

- Foreløpig satser vi på at det går som planlagt, men får vi beskjed om å vente , utsetter vi til vi får klarsignal, forteller Svendsby.

De er spente på å se hva som må til av smittevernregler når vi kommer så langt som til oktober, og forteller at det er en mulighet å kjøre flere forestillinger med færre publikum.

Svensby forteller videre at de ikke foreløpig er like godt forberedt som vanlig, og ikke vet helt hvor mange som har øvd inn de forskjellige koreografiene.

- Ingen har fått plasseringer, formasjoner eller rettelser på detaljer. Så det blir spennende når vi starter igjen med den ordentlige timeplanen å se hvordan vi ligger ann.

Svensby forteller videre at hun tror folk er ekstra motiverte når de alle får møttes igjen og ha vanlige treninger, og dermed vil lære fortere enn vanlig.

De har også satt opp tre uker med ekstra treninger i sommerferien for de som vil, for å få tatt igjen litt av det tapte.

Men hvordan foregår egentlig de ny oppstartete dansetreningene i koronaperioden?

De har til nå bare hatt en uke med treninger, og da veldig redusert i forhold til det som var planen. Men stemningen på treningene har allikevel vært god.

[img210842_2RM]

- Sykt digg å starte med mer normale treninger igjen, veldig gøy å se resten igjen og ikke stå alene på rommet å øve på noe gjennom en skjerm, forteller Mandt.

Svendsby forteller at de har delt inn i nye, mindre grupper, så det er aldri mer enn 13 dansere pluss instruktør i lokalet samtidig.

- Dette er for å klare å overholde 1 meters regelen, vi har merket opp kryss på gulvet, så alle holder seg til krysset sitt når de trener, forteller Svendsby.

Videre forteller hun at alle må sprite hender på vei inn og ut av lokalet, toalettene er stengt, de vasker mellom hver time, og det er satt av ekstra tid mellom timene så det ikke skal bli for mange i gangen utenfor lokalet samtidig.