Sørnett

En creepy Tur

-Før vi gikk inn, ropte vi «Hallo, er det noen her?». Vi fikk ingen respons, og det var verken slik eller andre tegn til at vi ikke kunne gå inn der

Publisert:

Tre dager siden fikk rundt kl. 21.00 fikk Lars Hyberg (Operasjonsleder i Agder Politidistrikt) melding, at på bunkeren på Odderøya er stengt to personer. Både politiet og brannvesenet reagerte fort, og etter noen minutter ble disse to personene fri.

Etter noen timer har politiet endelig fikk å vite hva som kunne bli årsaken, til det at de ble stengt. -På den dagen det har vært en omvisning i bunkerne på Odderøya. I den forbindelse har to personer (En kvinne og en mann i 20-årene) som ikke var en del av omvisningen gått inn den åpne døra.

-Da omvisningsgruppa gikk ut, låste de døra, men de visste ikke at noen andre har gått inn. Dermed er det rett og slett et hendelig uhell, sier Hyberg. - Det fremstår ikke at noen har låst dem inne med vilje, men døra har skullet låses av noen, som ikke har visst at det var folk der inne forteller Lars Hyberg til Fædrelandsvennen.

Kjæresteparet Vilde Wiig Monan (23 år) og Lars Venger (27 år) som ble stengt på den bunker fortalte sin historie dagen etterpå.

-Før vi gikk inn, ropte vi «Hallo, er det noen her?». Vi fikk ingen respons, og det var verken slik eller andre tegn til at vi ikke kunne gå inn der, forteller Vilde Wiig Monan til Fædrelandsvennen.

-Det var litt creepy i det lyset gikk av, men litt gøy var det også. Vi visste vi kunne ringe der inne fra, selv om det kun var dekning nær døra, forteller Lars Venger. Hele situasjonen oppsto, fordi omviseren Steinar Ose glemte å rope om det er noen inne. Han hadde omsisningsgruppe rundt kl. 18.00 Jeg rote ikke. Jeg pleier egentlig å gjøre det, men gjorde det ikke i dag, sier Ose. – Vi må nok henge opp en plakat om «ingen adgang», men på den annen side kan man ikke bare gå inn et sted selv om ei dør står åpen, mener omviseren, som har holdt på med dette i åtte-ti år.

Selv om Kristiansand er en svært populær og trygt turistisk by, kan sånne situasjoner også oppstå. Derfor er det viktig for å bli forsiktig og ikke gjøre noe dumt. Historien av Vilde og Lars er et godt eksempel, at man ikke kan gjøre det man vil, fordi det kan ha uhyggelige konsekvenser.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand