Sørnett

En musikalsk sommer i vente

Elisabeth Krohn-Hansen(22) studerer bachelor i rytmisk musikk ved universitet i Agder med vokal som hovedinstrument. Hun gleder seg til konserter i sommer. FOTO: privat.

Elisabeth Krohn-Hansen(22) studerer bachelor i rytmisk musikk ved universitet i Agder med vokal som hovedinstrument. Hun gleder seg til konserter i sommer. FOTO: privat.

Hele sommeren skal det arrangeres konserter i Spiregården. Arrangør og vokalist Elisabeth Krohn-Hansen, og pianist Paul Aamodt Brandal er blant de du kan forvente å se på scenen.

Publisert:

Hver fredag i juni og juli er det klart for konserter i Spiregården. Det blir også arrangert konserter hver torsdagskveld i juli med open mike, og elektroniske konserter på lørdager.

Elisabeth studerer bachelor i rytmisk musikk ved universitet i Agder, i tillegg til at hun jobber som servitør og arrangør i Spiregården. Hun er også blant de du kan møte på scenen i sommer.

- Pandemien har rammet mange bransjer og spesielt kulturlivet, sier Elisabeth.
Hun forteller at tilgangen til en utescene i byen, gir henne en ansvarsfølelse av å utnytte plassen.

- Vi er heldige som har plass nok til relativt mange publikummere, utendørs og med avstand, sier hun.

Spilleklare musikere
-Jeg gleder meg utrolig mye til første konsert 28.mai, og jeg har fått mange positive reaksjoner for arrangementene som har blitt delt, sier hun.

Hun forteller at musikerne ikke kunne vært mer klar for konsert.

-Mange opplever også Spiren som et veldig hyggelig sted å spille. Nettopp fordi det er utendørs, med mange flotte omgivelser. Musikere blir dessuten veldig godt ivaretatt, med et smilende vertskap og god middag, fortsetter hun.

Byr på en musikalsk opplevelse
På Spirens konserter vil man oppleve variert musikk i høy kvalitet framført av dyktige musikere. Alle konsertene er ulike: noen eksempler er gypsy-jazz, soul-vokal med loopstation, elektronika-konsert med visuelle effekter, folk-pop og rockekonsert.

[img221683_2LM]

- Vi kommer dessuten også til å arranger «open mike night», et lavterskel-konsept der hvem som helst kan komme opp på scenen og vise seg frem. Dette tror jeg blir veldig gøy, sier Elisabeth.

Plattform for kunstnere
Bakgården blir ofte beskrevet som en gjemt perle, og nye gjester blir ofte overrasket når de titter inn i inngangen fra den trafikkerte hovedveien.

-Når man kommer inn føles den nesten ut som å være i utlandet. På kveldstid kan det gi følelsen av å være på et hipt, alternativt utested i Berlin og ikke i vesle Kristiansand by, forteller Elisabeth til Sørnett.

-Spiren er også et sted der musikere og kunstnere kan komme å vise seg frem. Vi blir alltid glad for forespørsler, og ønsker å kunne dele plassen med mange. Dette bidrar til et mangfold av kultur og en god plattform for kunstnere, avslutter hun.

Klar for konsert
Paul Aamodt Brandal fra Nes, er en av de du kan forvente å se på scenen i sommer. Han forteller at dette er den første konserten han skal spille i år.

[img221683_3LF]

- Det har vært mye avlysninger og nedstengning av konsertlokaler og andre kulturarrangementer, sier Paul til Sørnett.

-For meg følger det en tomhet uten disse opplevelsene. Derfor ser jeg veldig frem til å spille og oppleve musikk igjen, fortsetter han.

Skal ikke undervurderes
Paul studerer faglærer i rytmisk musikk ved UIA, med piano som hovedinstrument. Han forteller at et sted som Spiregården bidrar til mye godt.

-Det har blitt en møteplass der kunstnere kan opptre og for publikum å oppleve, uttrykker Paul. Han synes det er viktig å ikke undervurdere innvirkningen lokaler som dette har.

Mye å se frem til
På konserten kan man oppleve jazz, utepils og egenskrevet materiale.

-Vi skal spille musikk av Esperanza Spalding og Mats Eilertsen i tillegg til egenskrevet materiale som vi gleder oss til å vise fram, forteller Paul.

Fredag, 25 juni klokka 19:00 kan du forvente å se Paul på scenen med andre dyktige musikere.