Sørnett

- En natt under åpen himmel i hengekøye er noe alle bør få oppleve

Julie og en venninne, Foto: Privat

Julie og en venninne, Foto: Privat

Trenden som har tatt korona-Norge med storm.

Publisert:

Hengekøye-trenden er ikke et nytt fenomen, og har vært med oss et par sesonger allerede. Særlig på sør- og østlandet har salget av utendørs-hengekøyer vært populært i flere år.

Varehussjef for XXL sport & villmark i Kristiansand, Patrik Alesand, forteller at salget i år derimot har gått over all forventning.

- I år tar det helt av og vi ligger an til å doble sett mot fjoråret, både på hengekøyer og det viktigste tilbehøret, tarp, myggnett osv.

Videre forteller han et natt under åpen himmel i hengekøye er noe alle bør få oppleve, og han regner med at denne trenden vil fortsette.

- Hengekøye er lite avansert, rimelig og perfekt for kortreiste eventyr.

Han tipser også førstegangs "hengekøyere" til å ha en god varm sovepose og et skikkelig godt liggeunderlag, eller gjerne et reinsdyrskinn.

- Trekken som oppstår under køya kan kjøle ned en del og det kan bli en kald opplevelse om man ikke har nok isolasjon. Myggnett og tarp er også «must have», særlig på flere dagers turer utover sommeren, når været kan endre seg raskt.

Julie Koppang er en av dem som nylig prøvde ut den nye trenden. Hun synes det var en fin, men kjølig opplevelse.

- Det var enkelt og greit å sette opp. Det var deilig å våkne opp til en fin utsikt, men det var kaldt på natten!

Ettersom det ble en god opplevelse oppfordrer hun andre til å prøve det samme.

Kommunikasjonsrådgiver i Norsk friluftsliv, Linn Elise Jakhelln, sier de ikke har utarbeidet noen spesielle regler spesifikt for "hengekøyere", men viser til sine nylig lanserte koronavettregler da sørnett tar kontakt.  [faktaboks]