Sørnett

En skikkelig Opptur

Per-Thomas Skaanes var fornøyd med dagens oppmøte (FOTO: H.Edvardsen)

Per-Thomas Skaanes var fornøyd med dagens oppmøte (FOTO: H.Edvardsen)

Årets Opptur - nasjonal turdag for 8.klasse - viste seg å bli en opptur for alle involverte. DNT kunne juble for deltagerrekord for andre året på rad, mens elevene storkoste seg i solskinnet.

Publisert:

[slideshow id=418]

DNTs fagsjef for aktivitet, Per-Thomas Skaanes, strålte nesten like mye som sola under årets Opptur - nasjonal turdag for 8.klasse. 40 000 elever over hele landet deltok på årets DNT-arrangementet, og for andre året på rad kunne DNT Sør juble for ny deltagerrekord.

- Vi satte ny rekord i fjor, da hadde vi 1200 elever påmeldt. I år hadde vi håpet på 1300, og fikk 1350. Nå nærmer vi oss maks potensiale for hva vi kan klare, sa en fornøyd Skaanes.

Årets løype startet på Grønn slette, og de unge turgåerne måtte blant annet innom poster ved Sødalsmyra og på Den omvendte båt før de kunne returnere til Grønn slette for å ta imot premier for innsatsen. Skaanes lovet at elevene skulle få bryne seg på mye mer enn bare turgåing i løpet av den 10 km lange løypa.

- Langs løypa har vi stelt i stand litt forskjellig, alt fra vardebygging til klesklypekleken (se bildeserie), avsluttet Skaanes.