Sørnett

- En utfordring i Kristiansand

Unge jenter lokkes til å selge kroppen sin, slik som Lilja i filmen Lilja 4-ever fra 2002. Foto: Filmweb

Unge jenter lokkes til å selge kroppen sin, slik som Lilja i filmen Lilja 4-ever fra 2002. Foto: Filmweb

Kristiansand kommune og Agder politidistrikt sammarbeider ikke aktivt sammen med prostitusjonsproblemet blant unge mennesker i Kristiansand kommune.

Publisert:

-Prostitusjon er en utfordring i Kristiansand, sier Irene Sande i Kristiansand kommune. Hun jobber med forbygging av prostitusjon i Kristiansand.

-Kommunen vil ta seg av problemet selv, uttalte etterforskningsleder i Agder politidistrikt, Geir Hansen.

Kristiansand kommune vil ordne opp i prostitusjonsproblemet blant de unge selv før de vil koble inn politiet. Det er tilfeller med mennesker helt ned i en alder av 14 år, så det må behandles med forsiktighet. Kommunen vil først prøve å snakke med dem.

Politiet og Kristiansand kommune jobber ikke aktivt sammen for å forebygge prostitusjon, en av grunnene til dette er også Agder politidistrikt mener at lovene er litt uklare rundt prostitusjon. Det er ikke lov å kjøpe sex, men lovene sier ingen ting om at de ikke er lov å selge sex. Så lenge de ikke er under 18 år.

Mange unge prostituerte i Kristiansand

Det er en gruppe på ca. 20 unge mennesker i Kristiansand det konsentreres seg om å hjelpe i byen. Feltsykepleieren i Kristiansand kommune og Sofot (En enhet i kommunen for sosiale og forebyggende tjenester) har en arbeider hver i en 20 % stilling som er satt av til å hjelpe de prostituerte i byen. Et av tiltakene er å dele ut kondomer til dem.

-Det viktigste er å hjelpe disse jentene i en ung alder, slik at problemet ikke utarter seg. Vi må hjelpe de til å forstå at dette ikke er riktige veien å gå, sier Sande.

Dette er etterforskningsleder i Agder Politidistrikt, Geir Hansen helt enig i.

–Dette må gjøres noe med tidlig i livene deres.

-Prostitusjon er et problem i Kristiansand, legger Hansen også til.

Andre tilfeller av prostitusjon

Nrk.no skrev tidligere denne uken, at det har kommet frem at unge jenter i en alder mellom 14-18 år har solgt seksuelle tjenester på et solsenter i Kristiansand.

Kommunen har nok å sette fingrene i angående de prostituerte. Irene Sande uttaler til Sørnett at de har hatt tilfeller av menneskehandel. Hun uttalte at de også jobber med tilfeller av eldre prostituerte og flere av dem er av utenlandsk opprinnelse.