Sørnett

Enda dyrere å ta buss

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Bussprisene i Kristiansand øker fra 38 til 40 kroner. Også prisen på busskort stiger fra 1. februar.

Publisert:

 

For passasjerer som bruker kort og kontant vil det fra 1. februar bli dyrere å reise med buss i Kristiansand.

- Vi hever i snitt prisene våre med tre prosent, opplyser Thomas Ruud Jensen, utviklingssjef i Agder Kollektivtrafikk til Fædrelandsvennen.

 

Busskort mest lønnsomt

Når det gjelder de forskjellige prisøkningene, vil enkeltbillett for voksen øke fra 38 kroner til 40 kroner. Barnebilletter vil øke fra 19 til 20 kroner.

Månedskort og fleksikort vil også øke i pris, men fortsatt vil det være mest lønnsomt å utnytte seg av disse mulighetene.

Økningen av billettprisene forklarer Thomas Jensen slik.

- Vi kjøper tjenester fra eksterne busselskaper. I de årlige kontraktene er det innbakt en prisregulering. Indirekte innebærer dette blant annet at en lønnsøkning for bussjåførene vl føre til høyere busspriser. Vi har også behov for å øke prisene for å opprettholde kapasiteten vår, sier Jensen.

 

Busstilbudet har blitt bedre

Regionleder i Grønn Hverdag, Arne Otto Iversen, mener prisøkningen vil påvirke konkurransen mellom buss og privatbil.

– Fra et økonomiske perspektiv for busselskapet er det forståelig at prisene økes, men det blir negativt for brukerne. Dette kan føre til at mange går tilbake til bilen.

– Hva syns du om busstilbudet i Kristiansand?

- Det har blitt mye bedre de siste årene. Tavlene som viser "sanntids", som finnes på busstopp sentralt i byen og ved Universitetet, forteller nøyaktig når bussen kommer. Der går bussen hele tiden. Men man må passe på å ikke øke prisen for mye, sier Arne Otto Iversen.