Sørnett

Endelig drive-in kino i Kristiansand

Flere har møtt opp for å se ``Green book´´ på lerretet tirsdag ettermiddag. Foto: Inga Gaustad

Flere har møtt opp for å se ``Green book´´ på lerretet tirsdag ettermiddag. Foto: Inga Gaustad

Konseptet med drive-in kino i Kristiansand blir satt stor pris på av sørlendingene. På Tresse i Kristiansand sentrum er det fullstappet med biler nesten hver kveld og engasjementet fra publikum er stort. Nå forlenges kinoprogrammet til 14. mai.

Publisert:

På Tryvann i Oslo har det allerede vært over 3000 biler innom drive-in kinoen i påsken. Nå har arrangøren Cinemove valgt å utvide arrangementet til flere byer, blant annet her i Kristiansand. I begynnelsen av mai hadde Filmweb, Kinosør, Nordisk Film og Cinemove gleden av å invitere både store og små på filmvisning på Tresse i Kvadraturen.

Ideen om å arrangere dette i nettopp Kristiansand kom som et resultat av at Cinemove hadde arbeidet der tidligere i forbindelse med ''Fotballfeber''.

-Vi fikk kontakt med Kinosør og Kim Skarning Andersen, som er kinodirektør, som har vært veldig positiv og hjulpet oss med å komme i gang her på Sørlandet, forteller Sven Erik Brastad som er markedssjef for Cinemove.

Mange utsolgte forestillinger

Den første virkedagen for drive-in kinoen var alt utsolgt. Deretter er det 20:30 forestillingene som har vært utsolgt. Flere steder i landet ser vi at det er filmer som ''Grease'' og ''Top Gun'' som er populære for publikum. Brastad mener ''Grease'' er som skapt for drive-in kino og det er en av filmene som har blitt vist på Tresse i mai. På dagtid er det satt opp filmer for de minste, der parkeringsplassen ikke er blitt fullt opp like mye som når de gamle klassikerne vises, men disse filmene skal likevel ikke kuttes ut.

- Det er veldig morsomt for barnefamilier å få komme å se på kino på denne måten, sier Brastad.

Cinemove samarbeider med Nordisk Film som hjelper til med å plukke ut hvilke filmer som skal vises. De ønsker å velge filmer som passer bra til formatet, som gamle klassikere. I tillegg er det mye engasjement fra publikum som tipser om hvilke filmer de ønsker skal vises.

- Vi får inn veldig mye tips fra folk om hva de har lyst å se, ler Brastad.

Strenge retningslinjer 

[img206322_2LF]

Det er også strenge smittevernsregler, noe som må til for at arrangementet skal få grønt lys. Blant annet er det kun tillatt å ankomme i bil og man må sitte i bilen under hele forestillingen. Når man ankommer plassen møter man på vakter som tar deg imot, scanner billetten din gjennom vinduet og anviser bilene hvor de skal stå. Alle som skal delta må følge FHI sine retningslinjer og det er bare personer som har daglig (nær) kontakt som har lov å oppholde seg i samme bil.

Stort engasjement fra publikum

Kurt Lysø startet i slutten av mars facebook gruppen ''Ja til drive-in kino i Kristiansand''. En måned senere var det en stor LED skjerm på plass i byen. Han forteller at han startet gruppen, hovedsakelig for å få et større kulturtilbud nå som dagene ikke er helt som før. Svaret de fikk fra kinodirektøren var først at dette ikke var mulig, blant annet på grunn av permitteringen av de ansatte, og at de da ikke hadde mulighet til å gjennomføre dette. Han var likevel positiv til at dette kunne bli gjennomført på et senere tidspunkt, noe det ble. Vi fikk først et negativt svar fra kinodirektøren først, men så ble det en realitet likevel. Det setter både vi og hele Kristiansand pris på, skriver Lysø.

- Det var en utrolig morsom og flott opplevelse å få lov til å delta på.

[img206322_3LM]

Lysø forteller at han er film interessert og er glad i å se film. Ideen bak facebook gruppen kom fra at drive-in er et konsept som har tilbud flere steder i landet. Han hadde selv aldri vært på drive-in kino og tok familien med på å se ''Fjolls til fjells''. Han synes drive-in er en helt annen opplevelse enn det å sitte inne i en mørk kinosal, og en fin ting å få dele sammen med familien.

All honnør til Kristiansand kino og deres samarbeids partnere som har fått dette igang, legger han til, og håper dette kan være et tilbud også i etterkant av pandemien.

God stemning i bilen

Emma Ulland Andersen er student ved Universitetet i Agder og var å finne på tirsdagens visning av den Oscar belønnede ''Green book''. Hun synes dette er en fin avkobling fra den nye hverdagen og skolearbeidet.

- Jeg har hørt mye om denne filmen, og det var kult å få sett den for første gang på denne måten.

[img206322_4LF]

Prisen for å delta på dette er 250 kr per bil med maks 5 personer. På denne måten kan det bli litt billigere dersom man er flere som ønsker å se film på den store LED skjermen på Tresse. Emma synes dette er en fin pris i forhold til opplevelsen.

- Som student har man jo ikke all verdens med penger, så å dele denne prisen på flere kan bli billigere enn en vanlig kinobillett, forteller Emma.

Nå forlenges programmet frem til torsdag 14. mai. Her kan du se hele kinoprogrammet: https://driveinkino.filmweb.no/kristiansand