Sørnett

Endelig hopping på Sandrip

God utsikt fra toppen av den moderne 60-metersbakken på Sandrip. (Foto: Kjetil Nygaard)

God utsikt fra toppen av den moderne 60-metersbakken på Sandrip. (Foto: Kjetil Nygaard)

Ei ni år gammel jente som elsker hopping og en fjortenåring som vil inn på Norges Toppidrettsgymnas. Oddersjaa hoppklubb er på plass på Sandrip.

Publisert:

- Det er ikke skummelt, bare spennende, sier Mathilde Bjerland (9) fra Øvrebø etter årets første hopp i 20-metersbakken på Sandrip.

Hun er den eneste jenta i hoppbakken, men trives godt blant gutta. Det har hun

faktisk gjort i to år allerede.

- Broren min begynte med skihopp, og jeg ble med han på trening en dag. Det så veldig gøy ut, så jeg prøvde, og ble hektet med en gang, sier Mathilde.

[img54266_2RM]

Hun legger skiene på skuldra og stamper i dyp snø til toppen av bakken. Hun blir stående ei god stund i trappa, før hun setter fart nedover bakken. Landinga går litt skeis, og Mathilde går rett på rompa.

- Dette var mitt første hopp i år, så jeg var litt nervøs, men det var veldig gøy. Jeg fikk ikke vondt, sier hun mens hun reiser seg opp igjen.

Vil inn på Norges Toppidrettsgymnas

Markus Bukkholm (14) fra Kristiansand er et hardtsatsende talent, som har som mål å komme inn på Norges Toppidrettsgymnas.

- Jeg trener minst 4-5 dager i uka. Om sommeren hopper jeg i plastbakker, og trener spenst, teknikk og litt styrke.

[img54266_3LS]

Han forteller at hans største hoppopplevelse var da han fikk hoppe i OL-bakkene på Lillehammer. I storbakken satte han personlig rekord da han landet på 92 meter.


- Bra, moderne bakker

Far til Markus, Øystein Bukkholm, er leder i Oddersjaa hopp. Han er veldig stolt av det nye helårsanlegget som er på plass i Sandripsheia.

- Det gamle anlegget ble påtent og brant ned. Et interkommunalt samarbeidsprosjekt mellom kommunene Vennesla, Kristiansand, Søgne og Songdalen gjorde at vi har fått dette moderne anlegget, sier Bukkholm.

Før har hopperne hatt to små sommerhoppbakker med bakkestørrelse 16 og 36 meter i Kloppane, men nå er det porselensspor og plast i 60-metersbakken på Sandrip.

Det ligger nok noen timer dugnad bak hvert eneste hopp i bakken.

Takker Vennesla kommune

Kommunen bidrar med å preparere unnarennet med løypemaskin, så nå slipper hopperne og foreldrene å preparere det med ski på beina.

-  Før brukte vi flere kvelder bare på å preparere unnarennet, så det er veldig bra med den hjelpen vi får fra Vennesla kommune, sier Bukkholm.

[img54266_4LM]