Sørnett

Endelig seier for IK Start

I skyggen av Mark Dempseys avgang står sørlandsguttene frem på Sør Arena, og slår Bodø/Glimt 1-0 2. pinsedag.

Publisert:

Få dager etter at britiske Mark Dempsey trer av som Start sin hovedtrener tar de gule og svarte en svært etterlengtet seier på Sør-Arena. Etter den serieåpningen mot Tromsø, og seier 4-1 i den første kampen har det vært en tung og lang sesongstart for sørlendingene. Hele ti kamper har gått forbi uten seier, og det er allerede blitt snakk om at Start har enveis billett rett ned til spill i Obosligaen 2019, tross stort pengebruk fra nye eiere.

Det kan sees ut som at det allerede er cupfinaler som står på spill for sørlendingene fremover i sesongen, der de må forberede seg på en mentalt lang reise for å overleve i eliteserien. Etter seieren mot Bodø/Glimt ligger de nå på to poeng fra kvalikplass. Foran dem ligger gårsdagens motstander Bodø/Glimt, som dermed vil si at seieren ikke er annet enn viktig.

Børufsen som scoret det eneste målet i kampen, allerede i det 7. minutt etter et lekkert gjennomspill fra kamerunske Isaac Twum, påstår ifølge Fædrelandsvænnen at dette kan snu sesongen:

– Dette trengte vi, det er noe vi har jobbet veldig hardt for å få til. Det har vært en tøff periode, og vi ligger der vi ligger, så dette var utrolig deilig, sier Børufsen.