Sørnett

Enorm vekst i LOS

FORNØYD: Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS. (Foto: Arkiv)

FORNØYD: Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS. (Foto: Arkiv)

På fire år har LOS tredoblet sin omsetning. Nå satser de utenlands.

Publisert:

Strømselskapet LOS omsatte for nesten 4,7 milliarder kroner i fjor. Det er en tredobling siden 2007.

- Det er veldig gledelig. Å jobbe med en slik utvikling i bedriften er et privilegium. Alle bedrifter har opp- og nedgangstider, men nå må vi bare nyte det og sette pris på at ting går bra. Vi vil bruke medgangstiden til å forbedre oss på alle områder, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS.

 

Tre hovedgrunner

Han mener det er tre forhold som har skapt den enorme veksten i det Kristiansandsbaserte firmaet.

- Omsetningen svinger selvsagt litt på grunn av strømprisen. Det er mange faktorer. Vær og vind bestemmer mye, og det kan vi ikke gjøre noe med. Men jeg tror det hovedsaklig er tre forhold som har skapt denne veksten. Det ene er kundeservicen. Vi har jobbet mye med dette punktet. Det andre er at vi i 2010 kjøpte opp Statoils bedriftsportefølje. Det tredje er det flotte kraftforvaltningsmiljøet vi har. Vi har god kompetanse på å kjøpe og selge strøm og får gode resultater, sier Tønnesland.

 

Satser utenlands

LOS er veldig utbredt på Sørlandet og etterhvert også i resten av landet. De første kundene utenfor riksgrensa er også i havn. For å fortsette veksten skal strømselskapet fokusere enda mer på de andre nordiske landene.

- Målet er jo selvsagt å fortsette veksten. Vi har allerede noen kunder i Norden. Det er stort sett norske bedrifter som har avdelinger over landegrensa, men nå har vi begynt å jobbe mer målrettet inn mot bedrifter i hele Norden, forteller han.