Sørnett

Erik Alfred Tesaker om Farmen kjendis, finalen og planen videre

Erik Alfred Tesaker sliper barberbladet sitt på en slipemaskin. Foto: Thale Holm

Erik Alfred Tesaker sliper barberbladet sitt på en slipemaskin. Foto: Thale Holm

Farmen kjendis, Erik Alfred Tesaker, så ikke finalen sin når den gikk på TV2. Bilen han fikk i premie skal også bort. Nå fokuseres det heller på planene fremover.

Publisert:

Erik Alfred Tesaker sitter krummet på en krakk og snurrer på barten sin. Vi sitter på det kjente verkstedet hvor TV-serien hans, Oppfinner, ofte gjør opptak. Dette rommer er så overfylt av skrot og prosjekter, at det er vanskelig å la blikket feste seg. Mens han snurrer på barten smiler han lurt og ler litt når han tenker tilbake på farmen oppholdet.

Vi holdt på å bli sprø der inne!

- Serien er bygget opp slik at man skal miste vettet, understreker Tesaker. Du blir fratatt alt av klokker så du aldri kan vite tiden.  Du blir gitt en seng du må dele med en annen gubbe. Du er konstant oppi noen og er alltid avhengig av folkene rundt deg. I tillegg til det har du nesten ikke har tilgang på mat. Du blir sinnssykt sliten i lengden. Alt er lagt opp til at du skal bli psykisk utmattet. Men det er nå slik det blir bra reality av, forteller Tesaker hengivent.

Orka ikke å se sin egen finale

[img209678_2RM]

- Jeg grua meg veldig til den siste episoden skulle bli vist på TV. Grillinga før finalen, hvor alle de andre deltakerne stilte meg masse spørsmål, var grusom! En tidligere deltaker spredde løyner om meg og fikk laget et skikkelig drama -det kom godt frem i grillingen. Jeg orka ikke se på når det ble vist på TV. Heldigvis hadde Farmen klippet det veldig greit til, så det virket ikke så gale som det var i virkeligheten.

- Om Farmen er en mulighet jeg er glad jeg fikk oppleve vet jeg helt ærlig ikke. Det var utmattende, og det er en del ting jeg ville gjort annerledes hadde jeg fått sjansen. Å få hat-meldinger av folk som oppriktig vil deg vondt etter å ha sett deg på TV, er heller ikke greit. På den andre siden har jeg blitt utrolig glad i mange nye folk. Så det er vanskelig å si om jeg angrer på farmen eller ikke. Jeg lærte derimot mye der inne, og jeg lærer fortsatt av opplevelsen. Nå gir jeg litt mer faen, og stå heller stille i stormen.

[img209678_3LM]

byttet premien ut

- Den gamle bilen vår røyk i januar, så vi kjøpte ny bil rett før jeg hentet premiebilen. Vi ble nøtt til å ha en bil med firehjulstrekk så premiebilen hadde uansett ikke passet oss. Den er ubrukt og lagt ut på finn. Får jeg ikke solgt den lager jeg et hønsehus eller noe ut av den, forteller oppfinneren leende.

 

[img209678_4RM]

veien videre - Disneyland bygget på skrot

Tesaker vil ta pause fra TV-skjermen for å realisere sin elleville drøm "Oppfinnerland". Oppfinnerland blir en fornøyelsespark som blant annet baseres på boka hans "Barna på Gøystøl". Kjempesatsingen skal kun være drevet av damp, vann, vind og gjenbruk.

- Jeg tror det treffer en slags nerve. Alle har jo vokst opp med «Flåklypa». Mange har også en onkel eller en bestefar som drev med verksted. Derfor tror jeg de vil kommer hit og se fornøyelsesparken.

Alt skal bygges på skrot, søppel og resirkulert materiale. Den blide og energiske oppfinneren forteller videre at han vil ha taubaner og berg og dalbaner som går gjennom hele området. Disse vil ta deg med på en omvisning gjennom parken som består av Gøystøl, elementer fra oppfinneren og andre historier han jobber med.

Når dette prosjektet realiseres kan ikke Tesaker fortelle. Fornøyelsesparken skal ligge på en sentral plass, men vi må vente til neste høst for å høre hvor.