Sørnett

Erle fikk Drømmestipendet

Erle Steinkopf spiller tverrfløyte, 14-åringen får undervisning gjennom TUP på UiA og Kulturskolen. Foto i saken: Per F. H. Ulsnes

Erle Steinkopf spiller tverrfløyte, 14-åringen får undervisning gjennom TUP på UiA og Kulturskolen. Foto i saken: Per F. H. Ulsnes

Erle Steinkopf (14) fikk torsdag drømmestipendet av Norsk Tipping, idet Kulturskolens dager ble sparket i gang.

Publisert:

14-åringen har spilt tverrfløyte i seks år, gått på lørdagsskolen på Kilden, og er nå med på Talentutviklingsprogrammet (TUP) som arrangeres av Universitet i Agder. Hun er storfornøyd med å ha mottatt Drømmestipendet.

– Jeg fikk vite det på skolen i dag, og det var veldig gøy! Jeg ble litt sjokkert, sa hun til Sørnett etter å mottatt prisen torsdag.

[img142735_2RM]

Ny fløyte

Hva hun skal bruke stipendet på er hun midlertidig usikker på.

– Akkurat nå har jeg ikke noe spesielt jeg skal bruke det på, men det dukker kanskje opp noe, sier hun sikkert før hun fortsetter.

– Jeg har jo akkurat fått ny fløyte, men den fikk jeg sponset av mamma og pappa.

Selv tror hun at drømmestipendet gikk til nettopp henne fordi hun har lyst til å bli god, og har det veldig gøy med å spille på tverrfløyten.

[img142735_3RS]

Rektor ved Kulturskolen Kristiansand, Vidar Hartveit, sparer ikke på superlativene når han skal omtale kristiansandsjenta.

– Erle Steinkopf er et veldig stort talent. Hun kommer til å bli en stor musiker - det er helt sikkert. Hun er bare 14 år, så det er veldig gøy at hun fikk denne prisen.

Kulturskolens dager

Drømmestipendet ble utdelt i forbindelse med åpningen av Kulturskolens dager i Rådhuskvartalet. Her er det også en utstilling med malerier, tegninger, fantasihus og mye mer. Alt i alt er det nesten 200 verk utstilt der.

[img142735_4RM]

Dette er hovedutstillingen til Kulturskolen, som også har flere mindre utstillinger i løpet av året. Oppmøtet var det ingenting å si på.

– Det er bra med folk her. Det er imponerende å se hva barn og unge kan få til, sier rektoren.

Kulturskolen-elevene som har stått bak utstillingen er i alderen 8-17 år. Utstillingen blir stående resten av mai.

[faktaboks]