Sørnett

Et sunnere alternativ

Kantine ansatt Gro Martinsen og Heidi Ness

Kantine ansatt Gro Martinsen og Heidi Ness

NLA Gimlekollen fikk besøk av Findus som har tatt med seg masse god og sunn mat til studentene

Publisert:

Alle kan ha godt av å passe på hva vi spiser i ny og ne. På torsdag fikk  kantina Sareptea på NLA Høgskolen Gimlekollen besøk av kokk og Findus-konsulent Heidi Ness som kunne by studenter og ansatte på en rekke sunne og hundre prosent vegetariske alternativer til den vanlige kantinematen.

-Det er begynner jo å bli mye mer populært å være vegetarianer, men det er mange som er skeptiske til det. Så vi ville vise at det å spise vegetarisk ikke nødvendigvis betyr at du må begrense deg.

Hun viser til to fat på benken som på overflaten ser ut som det inneholder kyllingbiter og kjøttboller mens hun forklarer at det vi ser aldri har vært del av et dyr. Hun forteller at kjøtterstatningen er laget fra et sopp-produkt kalt Quorn (Uttalt som corn) som de er i stand til å etterligne mange kjøttprodukter med. Vegetardagen er den del av et prosjekt hvor Findus tilbyr et sunnere, gratis måltid til gjestene av sine kundekjøkken. De har også tidligere dager som bær- og fruktdag og fiskedager i fortiden.

Ness forteller at responsen på maten har kun vært positiv og det er det ingen grunn til å tvile på, mange som kom tilbake til disken for en andre, tredje og fjerde porsjon. Mange kom også opp til Ness for å takke for god mat.