Sørnett

- Etterforskerne har blitt kjøpt og betalt

De sentrale etterforskerne i Bolivia-saken, der to av tre norske jenter har fått lange fengselstraffer for narkosmugling, skal ha blitt bestukket med 5000 dollar.

Publisert:

Rettsaken der en norsk jente og fire andre står tiltalt for å ha forsøkt smuglet kokain fra Bolivia til Norge, har tatt en ny vending. Ifølge Dagbladet, som sitter på et hittil ukjent dokument, har de sentrale etterforskerne i saken blitt bestukket av to av de tiltaltes familie.

I dokumentet kommer det fram at etterforskerne har mottatt 5.000 amerikanske dollar fra Blancutt familien for å unnlate å etterforske deler av narkotikasaken.

Det er tidligere kjent at politisjefen som arresterte de tre norske kvinnene i Bolivia, Milton Sanchez, er siktet for å være en del av en større narkotikaliga i Bolivia. Han var sjef for narkotikapolitiet i Cochabamba. I tillegg er den nasjonale toppsjefen for narkotikapolitiet, Rene Sanabria, dømt til 15 års fengsel for å innføre 144 kilo kokain til USA.

Det har også kommet frem at den antatte mengden som har blitt forsøkt smuglet, ikke er riktig. De 22,4 kilo kokain som først ble oppgitt, og som aktor har gått ut i fra, er i såkalt «bruttovekt» med emballasje og bager.

Rettsaken foregår nå i Oslo tingrett. De to andre norske jentene som også ble tatt i Bolivia, har fått lange fengselsstraffer. En av de har klart å rømme fra Bolivia.