Sørnett
Finalefesten arrangeres av Tor Marius Markussen og Line Byremo som sammen drifter Q42, de er klare for å danse og synge med
 Foto: Aleksander Velde

Finalefesten arrangeres av Tor Marius Markussen og Line Byremo som sammen drifter Q42, de er klare for å danse og synge med Foto: Aleksander Velde

Finalefest med glitter og glam

Lørdag var det duket for den 67. utgaven av ‘Eurovision song contest’ som gikk av stabelen i Liverpool, England. Q42 i Kristiansand arrangerte et finaleshow med mat, drikke, quiz og bingo. Med den største LED-skjermen mellom Sandefjord og Stavanger var det klart for en hyggelig aften.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2023 kl 17:43

Publikum hadde troen

Ellen Hagenes, Mona Aune, Alf Georg Hagenes Sordal og Jose Armas har plukket ut sine favoritter
 Foto: Aleksander Velde

Ellen Hagenes, Mona Aune, Alf Georg Hagenes Sordal og Jose Armas har plukket ut sine favoritter Foto: Aleksander Velde

- I dag har jeg troen på seier til Norge, det er 14 år siden Rybak vant i Moskva. Før han vant i 2009 var det også 14 år siden sist vi vant, altså 1995. I tillegg har de ganske like navn (Alexander og Alessandra), ikke nok med det, men de har også samme «startnummer», forteller en entusiastisk Alf Georg Hagenes Sordal som er her sammen med kona og et vennepar.

- Man vet jo aldri helt i Eurovision, men jeg tror det blir seier til Sverige, Norge, Finland eller Frankrike, sier Jose Armas som også heier litt på Spania.

Kameratene Jose og Alf Georg viser også frem en liten dans de har øvd på, mens konene småflaut kikker på hverandre.
- Sverige ser veldig sterke ut, men vi holder en knapp på Alessandra, det er jo viktig å ha troa, smiler Mona Aune og Ellen Hagenes.

Alf Georg Hagenes Sordals siste finpuss før showet starter
 Foto: Aleksander Velde

Alf Georg Hagenes Sordals siste finpuss før showet starter Foto: Aleksander Velde

Ved inngangen kan man få glittersminke i ansiktet, et tilbud majoriteten av publikum benytter seg av. Arrangementet bærer preg av at både arrangører og publikum virkelig brenner for Eurovision. Her dukker det stadig opp fargerike skjerf, gull- og sølvantrekk, spennende sminke og alt annet som er en del av Eurovision-sirkuset.

Hedersbord for fans av fjorårets vinner

Ukraina, som vant i 2022 har fått et eget VIP-bord på kveldens arrangement som ukrainere bosatt i Kristiansand har fått lov til å sitte ved.

Målet er at de fra Karasjok skal ta turen

Kveldens konferansier, quiz master og Eurovision-entusiast André Thomassen Haugen tar seg tid til å posere til Sørnett
 Foto: Aleksander Velde

Kveldens konferansier, quiz master og Eurovision-entusiast André Thomassen Haugen tar seg tid til å posere til Sørnett Foto: Aleksander Velde

Initiativtaker og kveldens konferansier, Andre Thomassen Haugen, har store ambisjoner for Eurovision-finaler i Kristiansand i årene framover. Han sier engasjert fra scenen at han ønsker å gjøre dette til Sørlandets største folkefest. Samtidig oppfordrer han folk fra langt unna å ta turen.

- Den første pannekaka blir ikke den beste, så vi får ta med oss det vi gjorde bra samtidig som vi må se på hva vi kan gjøre bedre til neste gang.

Se bildene fra kvelden her:

Med et godt gjennomført arrangement var det lite som kunne gå galt, likevel satt det mange skuffede Eurovision-fans i salen da Sverige sanket 12-ere gang på gang. Etter jurystemmene var delt ut satt Sverige med 340 poeng, mens Norge kun hadde 52. Likevel tok stemningen seg opp da publikumsstemmene kom inn.

Første gang, men ikke siste

Tor Marius Markussen og Line Byremo tok utfordringen på strak arm
 Foto: Aleksander Velde

Tor Marius Markussen og Line Byremo tok utfordringen på strak arm Foto: Aleksander Velde

Tor Marius Markussen, salgssjef for Q42, og Line Byremo, daglig leder for Q42, er store tilhengere av Eurovision, de håper også at festen forblir en tradisjon på Sørlandet.
- Vi fikk en forespørsel i begynnelsen av april og tenkte at dette må vi få til. Det er første gang vi gjør dette, så vi er spente. Vi tror det dukker opp 200, foreløpig er ikke alle her siden det er en del som vorser først, forteller de.

- I tillegg er interessen størst hos de som er litt eldre, vi har hatt ganske rimelige priser på mat og inngang for studenter, men den generasjonen er kanskje ikke like opptatt av Eurovision som våres er. Vi hadde Eurovision-kassetter vi slitte helt ut, utbroderer Line.