Sørnett

Familiefar tiltalt for seksuelle fremstillinger av barn

En sørlending tilstår at han publiserte og delte bilder av flere barn. Hovedparten er av mannens egen datter.

Publisert:

Fra juni 2015 til juli 2016 tok mannen i 40-årene omlag 400 bilder og 32 videoer. Disse bildene delte tiltalte på et russisk nettsted.

Materialet er delt med rundt 36 personer på e-post, men det finnes ikke noe svar på hvor mange som har sett materialet på det russiske nettstedet. Tiltalte hadde også en brukes på en skylagringstjeneste, hvor han kunne tildele passord til de som henvendte seg.

- Når det gjelder slike bilder, så er det nærmest umulig å fjerne. Man kan legge til grunn at bildene kommer til å være der ute for alltid, sier aktor Ingrid Thorsen.

Kripos fikk et tips fra en utenlandsk etterretningstjeneste, og bevisene ble deretter sendt til Agder politidistrikt.

Erkjenner straffeskyld

Tiltalte erkjenner straffeskyld for å ha publisert seksuelle fremstillinger av barn, men erkjenner seg ikke skyldig i seksuelle handlinger mot sin datter.

- Jeg vemmer meg, og jeg har gjort noe helt motbydelig, men jeg innrømmer det, og jeg må straffes, sier den tiltalte mannen.

Mannen har filmet barna mens de har vært på badet eller i helt vanlige settinger. Det er også en film hvor han har filmet på en offentlig strand på Sørlandet.

- Flere av filmene og bildene har blitt manipulert før publisering. Det blir redigert inn ulik type musikk og lyd i filmene, sier Thorsen.

Den tiltalte mannen hevder at selv om han har filmet seksuelle fremstillinger av barn, så er det ikke barna som tiltrekker han. Det er filmingen og de "positive" kommentarene han får.

- Ting som er tabu og ulovlig tiltrekker meg. Når jeg har laget filmene av datteren min eller andre, så var det ikke tanken på de som tente meg, men det var tanken på at de som så på likte det. Jeg vet det høres sykt ut, men det var sånn det var. Jeg likte at noen så på meg og hva jeg hadde. Og de "positive" tilbakemeldingene trigget meg til å lage mer.

Det kommer frem i rettssaken at den tiltalte har hatt en tung barndom. I ung alder ble han seksuelt misbrukt.

- Dere i retten kan tydelig se at han sliter med dette nå som jeg nevner det, sier psykologen fra Abup.

Aktor legger frem en påstand i sin avslutning om at tiltalte skal bli dømt til 2 år og 3 måneder i fengsel, og et krav om kontaktforbud mot barna i 3 år. Det innebærer at tiltalte ikke kan være sammen med barna alene og at det må være med samvær.

Bistandsadvokaten legger til et krav om at mellom 100 og 150 000 kroner skal betales i erstatning.

Forsvarer kontrer med en påstand om at kontaktforbudet skal fjernes, og fengselsstraffen går ned til ett år. Forsvareren fortsetter med at erstatningskravet bør være på rundt 30 000 kroner.

Dommen kommer i slutten av neste uke.