Sørnett

Fikk lykt istedenfor forelegg

BLE STOPPET: Torhild Fintland fikk en hyggelig overraskelse fra politibetjent Kjell Landa, da hun var på vei til jobb i dag tidlig. FOTO: Morten Marius Larsen

BLE STOPPET: Torhild Fintland fikk en hyggelig overraskelse fra politibetjent Kjell Landa, da hun var på vei til jobb i dag tidlig. FOTO: Morten Marius Larsen

Mange syklister kunne puste lettet ut etter å ha blitt stoppet av politiet i dag tidlig. Istedenfor å dele ut forelegg for manglende lys, delte de ut sykkellykter.

Publisert:

- Jeg har egentlig lykt, men mangler batteri, sier en nervøs syklist, som har blitt stoppet av politibetjent Kjell Landa på sykkelstien utenfor Slottet.

[img74448_2RM]

Å sykle uten hvitt lys foran og rødt lys bak på sykkelen blir vanligvis straffet med et forenklet forelegg på 900 kroner. Heldigvis for syklistene, viste politiet stor nåde da de aksjonerte i dag tidlig.

- Nå skulle du egentlig fått et forelegg på 900 kroner. Men istedenfor gir vi deg en lykt til sykkelen, svarer Landa, til stor lettelse for syklisten.

- Blir stramme i maska

687 sykler ble stoppet av politiet og kommunen på vei inn til byen mellom klokken 06.30 og 08.30 i dag.

HØR HVA SOM BLE RESULTATET AV AKSJONEN: [audio http://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/2012/10/sykkel-prøve.mp3|titles=1 av 4 manglet lykt]

- Folk blir først stramme i maska når de hører om boten på 900 kroner, men glade når de får en lykt. Dette er nok en vekker for mange, sier aksjonsleder Christen Egeland fra Kristiansand kommune.

- Det er kjempeflott at de gjør dette. Jeg ble stoppet i fjor også, så det er bare dumhet at jeg ikke har ordnet lys ennå. Jeg ser mange som ikke har lykt, og det er vanskelig å se dem i mørket, forteller syklist Torhild Fintland etter å ha blitt stoppet.

Årlig aksjon

Akjsonen "Lys i mørke" har pågått årlig siden 2005. Hensikten med aksjonen er å bedre trafikksikkerheten.

- Jeg tror det hjelper. Folk får en påminnelse om viktigheten av lys. Vi ser en gradvis forbedring fra år til år, sier Bjørne Jortveit fra Kristiansand kommune, som står på post ved Slottet i morgentimene.

I tillegg til posten ved Slottet, ble aksjonen også holdt ved Lundsbrua og Oddernesbrua. Utover dagen vil kommunen slippe statistikk over hvor mange som hadde riktig utstyr under årets aksjon.

- Det ser bra ut foreløpig. Til nå har vi bare stoppet 13 sykler uten lys, forteller Alena Bohackova fra kommunen ved syvtiden.

SE OGSÅ SØRNETT SIN TV-REPORTASJE OM SYKKELLYS I HØSTMØRKET:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b20iCIWanf0&feature=plcp[/youtube]