Sørnett

Fikk tips av sørlending

Erfaren: Svanur Wilcox(t.h.) følger med når Arvid Bentsen forteller om sin tur fra Gran Canaria til Barbados i 1997. (Foto: Espen A Kristiansen)

Erfaren: Svanur Wilcox(t.h.) følger med når Arvid Bentsen forteller om sin tur fra Gran Canaria til Barbados i 1997. (Foto: Espen A Kristiansen)

Den erfarne roeren, Arvid Bentsen, kom innom Fiskebrygga for å ønske North Atlantic Row-roerne lykke til på ferden sin.

Publisert:

- Det viktigste er å få en rytme. At man har et mønster i antall timer roing og hvile, forteller Bentsen da Eythor Edvardsson spør hva som er det viktigste å tenke på under en slik overfart. Bentsen er formann i Kristiansand Roklubb og har selv krysset Atlanterhavet med robåt i 1997. Da rodde han og en kamerat fra Gran Canaria til Barbados.
Islendingene skal ro fra Kristiansand til Orknøyene, videre til Færøyene, før de til slutt ender opp på Island. På nasjonaldagen vil det være en flaggbytteseremoni med ordføreren tilstede før Islendingene ror i kjølvannet av vikingene.

Tøffere nå
- Det er faktisk en tøffere løype enn det han(Bentsen red.anm) hadde. De aller fleste velger å ro midt på kloden da man får hjelp av stabile havstrømmer. Det kan ikke vi lene oss på her oppe i Nord-Atlanteren, sier Edvardsson med et glimt i øyet.
Det er allikvel en seriøs stemning blant de som skal ro. De har alle årevis med roerfaring, men denne turen er nok den mest utfordrende, forteller de.
Både Einar Ørn Sigurdórsson og Svanur Wilcox forteller at familiene hjemme er bekymret.
- Vi føler oss trygge ombord og forteller de om alle sikkerhetstiltakene som er ombord, forteller Sigurdórsson.

Det er mulig å følge ekspedisjonen på hjemmesiden deres.
- Vi legger oppdateringer på ferden ofte slik at folk kan bølge med, forteller Ingrid Kuhlmann som er en av de som jobber i administrasjonen til prosjektet.
- Men jeg slipper heldigvis og ro, flirer hun.

[img89562_2RM]