Sørnett

Voie kirke arrangerer strikkekafe hver torsdag:

- Fint møtepunkt for å møtes og ha det hyggelig

Praten går livlig for seg hos damene som har møtt opp i strikkekafeen.
 Foto: Robin Bergersen

Praten går livlig for seg hos damene som har møtt opp i strikkekafeen. Foto: Robin Bergersen

Hver torsdag samles en gjeng på 10-15 personer i Voie kirke for å være sosiale og strikke luer. Bjørg Brenna og Solveig Sævig sier at det er sosialt og hyggelig å møte folk i forskjellig alder.

Publisert:

I det vi kommer til inngangen på Voie kirke en solfylt torsdag, kjenner vi med engang lukten av nystekte vafler og kaffe. I det koselige lokalet sitter er gjeng med pensjonister og strikker og snakker med hverandre. De ser ut til å ha det skikkelig gøy. Vi blir møtt med smil om munn av de hyggelige pensjonistene og daglig leder, og det er vanskelig å ikke føle seg velkommen.

To av de tre frivillige på strikkekafeen som bidrar med å steike vafler, rydde, ordne og ikke minst sørge for god stemning: Bjørg Brenna (t.v.) og Solveig Sævig.
 Foto: Robin Bergersen

To av de tre frivillige på strikkekafeen som bidrar med å steike vafler, rydde, ordne og ikke minst sørge for god stemning: Bjørg Brenna (t.v.) og Solveig Sævig. Foto: Robin Bergersen

- Jeg har jobbet her i 8 år, og synes det er givende å treffe folk, sier alt-mulig-dama Bjørg Brenna.

Strikkekafeen i Voie kirke er et tilbud for alle, der de samles for å strikke, sosialiseres og spise vafler. De strikker også luer for å synliggjøre behovet for fosterhjem, de gir luene til unger som har vært på "Kom inn" som er et annet arrangement de arrangerer.

- Strikkekafeen er et lavterskel tilbud for å møtes og ha det hyggelig, sier Leif Kåre Mangen, som er daglig leder for Voie kirke. Han mener at strikkekafe er et fint møtepunkt der de kan treffe andre mennesker og ta seg en vaffel. Mangen understreker at dette tilbudet aldri hadde vært mulig uten de frivillige.

- Det er tre frivillige pensjonister som driver dette tilbudet, de rydder, ordner og gjør det hyggelig for de som kommer, så de er utrolig viktige for dette arrangementet.

Daglid leder, Leif Kåre Mangen har på seg lua som de strikker i kafeen.
 Foto: Robin Bergersen

Daglid leder, Leif Kåre Mangen har på seg lua som de strikker i kafeen. Foto: Robin Bergersen

Leif Kåre Mangen sier til Sørnett at luene de strikker på kafeen er del av et prosjekt for å synliggjøre behovet for flere fosterhjem. Prosjektet er betalt av Bufetat og de har også fått et merke som sys på lua, der det står, "strikket av en som ser deg". Mangen forteller også at luene blir gitt til unger som kommer på "Kom inn", som er et annet arrangement som blir arrangert i kirka.