Sørnett

Flere og flere unge hopper ut i gründer-eventyret

- Det var aldri noe mål å starte en bedrift

2023 har hatt en pangstart for Emma Midtbøs Sørlandsperler
 Foto: Privat

2023 har hatt en pangstart for Emma Midtbøs Sørlandsperler Foto: Privat

Mange unge i dag finner stadig nye hobbyer å holde på med, men svært få gjør hobbyen om til en jobb. Emma Midtbø (22) er en av de som hoppet i gründer-eventyret da hun så hvilken respons perlene hennes fikk.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2023 kl 13:43

- Det var aldri noe mål for meg å starte bedrift. Jeg så heller ikke meg selv som en typisk entreprenør som hadde sett seg ut et problem i markedet jeg skulle finne en løsning på. Jeg syntes bare at det var gøy å perle skjønne sommer-accessories forteller Midtbø.

Gründer Emma Midtbø.
 Foto: Privat

Gründer Emma Midtbø. Foto: Privat

I begynnelsen av 2023 har Midtbø fått hele 10 nye gullsmeder og butikker som selger hennes produkter. Til tross for at hennes firma briljerer, er det ikke alle som tør å satse og hive seg ut i en ny utfordring.
- Jeg føler at kvinner spesielt ikke helt har den "gutsen" til å tørre å sette mål hvor det ikke er hundre prosent sikkert at går i boks. Jeg tror at janteloven setter et preg på dette, og fordi det er skummelt å tørre og feile sier Midtbø.

Daglig leder i Ungt entreprenørskap Agder, Aleksander Lien, forteller at det å kunne utforske og skape har blitt løftet fram som viktig kompetanse i et samfunn i stadig raskere endring.
- Kompetanser som kreativitet, innovasjon, kritisk tenkning og problemløsing er definert som kompetanser skolen bør bidra til å utvikle, sier han.

Ungt entreprenørskap er en av mange organisasjoner som hjelper unge ut i gründer-verdenen. Et av bedriftsprogrammene til Ungt entreprenørskap, nemlig arbeid med ungdomsbedrifter i videregående skoler, har vist seg å være veldig læringseffektivt videre i jobblivet.

- Fremtidens verdiskapere kvalifiseres gjennom erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet, påpeker Lien.